Делата за 150 хил. лв., заведени срещу председателя на Инициативния

...
Делата за 150 хил. лв., заведени срещу председателя на Инициативния
Коментари Харесай

Манолова: Делата срещу председателя на инициативата за чист ...

Делата за 150 хиляди лева, заведени против ръководителя на Инициативния комитет за чист въздух в Пещера Златка Цвеева, са наказателна акция на сдружения, свързани с Домусчиев. След като съдът отхвърли желае за 50 хиляди лева, „ Биовет “ се пробва да осъди Златка Цвеева за 100 хиляди лева за накърнена известност на сдружението. Това е скърпен с бели конци развой за да всее боязън в жителите на Пещера и на Пазарджишка област, въобще в българските жители.

Това съобщи Мая Манолова във видео онлайн във Facebook след последното съвещание по делото, заведено против Златка Цвеева, по тази причина че е споделила по адрес на инсталацията за горене на боклуци в Пещера, че в града „ пуши и мирише “.

Ако си търсите правата, събирате подписи за референдум, казвате своето мнение и водите съгражданите си на митинг, ще бъдете докарани в съда. Ако за всяка дума, казана от цивилен деятел, се завеждат каузи за стотици хиляди левове, това е корист с право, добави Манолова, която пази про боно Цвеева в съда.

Става дума за репортаж на радио, в който с изключение на мнението на Цвеева е взето и мнението на други хора, в това число на кмета на Пещера. Удобно е обаче да ударят индивида, осмелил се да поведе съгражданите си против мощните на деня. Хората не желаят да се горят и съхраняват боклуци в центъра на Пещера. Те събраха подписка за локален референдум по въпроса, само че Общинският съвет я отхвърли, напомни Манолова.

Тя уточни, че по време на целия развой съдът е позволил общо седем очевидци от страна на „ Биовет “, до момента в който от страна на Цвеева са позволени единствено двама.

Против всевъзможни правила и през днешния ден, на финалното съвещание, имаше очевидец от „ Биовет “ – деловодител в сдружението. По делото бяха предоставени документи със зачерквания, ремонти, погрешни дати, с които да се потвърди, че контрагентите на „ Биовет “ са прекратили договорите си с тях поради изявлението на Златка. Има и завеждани писма, преработени с друг почерк от горната страна, изясни Манолова.

Тя добави, че съдът е отказал да показа на очевидеца и другите писма от същия интервал, с цел да се види дали само неговият почерк седи върху кореспонденцията с контрагентите.

В репортажа не се загатва името на „ Биовет “, а Инициативният комитет стачкува против построяването на хранилище за рискови боклуци и на апаратура за горене на рискови боклуци. Ако не в този съд, в идващите съдилища ще се преборим за истината. Става дума за злоупотреби от мощните на деня, в които хора с дела са давани на съд с искове за 50-100 хиляди лева, сподели още Манолова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР