Делът на френския концерн Renault в АвтоВАЗ може да бъде

...
Делът на френския концерн Renault в АвтоВАЗ може да бъде
Коментари Харесай

Китайците купуват дела на Renault в АвтоВАЗ

Делът на френския тръст Renault в АвтоВАЗ може да бъде изкупен от един от китайските автомобилни производители, заяви организация ТАСС в нощта на 23 април, базирайки се на личен източник в съветските държавни организации. Кой авто производител от КНР обаче се интересува от АвтоВАЗ не се прецизира.

Вечерта на 22 април Газета.ру разгласява публикация, в която се показва, че Renault стартира да подхваща действителни стъпки, с цел да продаде каузи си в АвтоВАЗ - по-специално, съгласно изданието, през май всички задгранични топ мениджъри ще бъдат отзовани от Толиати и от Москва.

Изданието отбелязва, че държавната корпорация Ростех или друга конструкция, обвързвана с Министерството на индустрията и търговията на Руската федерация, може да стане покупател на каузи на Renault.

В момента Renault има съветския авто колос взаимно с Ростех посредством Lada Auto Holding. Акциите са разграничени в съответствие 67.6 / 32.4% в интерес на французите. Активите на Renault в Русия се правят оценка на 2.2 милиарда евро.

Русия е вторият по величина пазар за продажби на Renault след родната Франция. В момента няма публични мнения от двете страни, само че, както към този момент споменахме, интензивно се приказва за китайски холдинг, най-вероятно държавен, който ще изкупи акциите на Renault в АвтоВАЗ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР