Деколтирани гърбове, цепки на бедрата, рокли, подканящи към разсъбличане: тенденцията

...
Деколтирани гърбове, цепки на бедрата, рокли, подканящи към разсъбличане: тенденцията
Коментари Харесай

Топ тенденциите в модата за 2023: Ултрасексуалност и разголени тела

Деколтирани гърбове, цепки на бедрата, рокли, подканящи към разсъбличане: наклонността за ултрасексуалност и разголени тела се постанова във висшата мода, съобщи Франс прес.

В последния ден от Седмицата на висшата мода в Париж, " Фенди " показа сбирка в светлина и бистрота с обилие от рокли, проектирани към долни дрехи.

" Това е вътрешният свят, който става ясно, както в метафоричен, по този начин и в дословен смисъл, и бельото става вечерно облекло ", споделя английският дизайнер Ким Джоунс, артистичен шеф на стилната къща в бележките към ревюто.

Пред певиците Кортни Лав и Рита Ора, които седяха на първия ред, облечени в съвсем идентични тоалети в синьо, дефилираха модели в свободно падащи рокли в светлосиво или физически цвят с токчета със скъпоценни камъни.

За да удостовери наклонността, американецът Кейси Кадуоладър, дизайнер на фешън къща " Мюглер ", навлезе във висшата мода с първото физическо дефиле след КОВИД-19 и гибелта на създателя на марката Тиери Мюглер, чието въображение за сексапилна, блестяща и мощна жена беляза няколко генерации стилисти.

Фокусът в ревюто беше върху корсети, разголени крайници и задни елементи в кожа или дантела, които като че ли " крещяха ": " Аз съм секси ".

Дефилето приключи с дискотека за моделите и гостите.

 Getty Images

 

" Нека се забавляваме! С фешън къща " Мюглер " постоянно е било по този начин! Модата не е да вървим изправени с тъжни лица. Това е нещо топло и вълнуващо ", сподели Кейси Кадуоладър пред пресата.

Испанската дизайнерка Хуана Мартин също залага на блясъка и голотата.

Малка черна рокля или транспарантен бял мини костюм с обемни ветрилообразни ръкави - нейната запазена марка, се носят със сребристи сандали на токче.

Нашареният деним доминира в сбирката, лекост на която придават изобилието от сечения и отвори. Дълга рокля с кормила на раменете впечатлява с цепка до талията. Изрязаните на бедрата поли и панталони придават женственост на силуетите.

" Има доста голота в облеклото. Винаги е на талази, излизаме от пандемия, хората желаят да излязат, да се покажат, да честват дружно. Нещата вървят дружно ", сподели известният дизайнер Кристиан Лубутен, който проектира емблематичните си обувки с червени подметки за дефилето на Хуана Мартин. " Обувките трябваше да имат деликатни линии, просто да блестят ", сподели той.

За френския дизайнер Жулиен Фурни голотата дава опцията " да си възвърнем нараненото от КОВИД тяло ". В неговата сбирка обилие от деколтета и отвори подухва мисълта за независимост.

Алексис Мабий проектира дълги червени и зелени рокли с големи цепки в профил, до момента в който няколко линии плат едвам покриват гърдите на розова вечерна рокля на Айдер Акерман за " Жан Пол Готие ".

Изображение: Getty Images; Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР