Декември стартира с оспорвани срещи, интересни събития и вълнуващи преживявания.

...
Декември стартира с оспорвани срещи, интересни събития и вълнуващи преживявания.
Коментари Харесай

Декември – едномесечен маратон за феновете на спорта по DIEMA XTRA и в PLAY DIEMA XTRA

Декември започва с оспорвани срещи, забавни събития и вълнуващи прекарвания. Богатата стратегия на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2 е подготвила на своите фенове зрелищни развръзки от спортния свят. Съдържанието ще бъде предавано и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA с абонамент или като обособени събития.

Последният месец от календара обичайно се слави като един от най-футболните за каналите на DIEMA XTRA. Реномето му още веднъж ще бъде предпазено от всички фронтове със страхотни конфликти по затревените стадиони. В последния кръг за 2019 година от efbet Лига Локомотив Пловдив и Левски влизат в пряк спор за второто място. Понастоящем то е владеене на „ сините ”, само че футболистите на Петър Хубчев би трябвало да устоят на най-резултатната офанзива в елита – тази на пловдивчани. Събитието ще се предава на 15 декември от 14:15 ч. по DIEMA SPORT.

Преди това, сред 3 и 5 декември, осминафиналите за Купата на България заемат своето място. Левски има тежко тестване в шампионата, където среща Черно море за трети път в границите на 5 сезона. „ Моряците ” ликуваха и в трите случая – по един път на личен, непознат и безпристрастен терен. Всички осминафинали от надпреварата ще бъдат излъчени по DIEMA SPORT.

През декември Висшата лига ни въвлича в голям брой титанични конфликти. Манчестър Юнайтед, Тотнъм Хотспър и Жозе Моуриньо ще предложат на своите почитатели порция вълнуващи страсти на 4 декември. В същата вечер на „ Анфилд ” Ливърпул ще си връща на градския противник Евертън, който бе измежду попречилите на „ алените ” да останат пред Манчестър Сити в края на май 2019. За „ жителите ” декември също няма да е по никакъв начин лек – на 7 декември играчите на Пеп Гуардиола ще бъдат тествани от Манчестър Юнайтед, а на 15 декември от Арсенал в Лондон. В богатата картина се намесва и Челси, който в границите на седем дни играе с Тотнъм Хотспър, където още веднъж Моуриньо ще бъде централна фигура, и с „ артилеристите ” сред 22 и 29.

Английският футбол ще сервира на своите правилни поддръжници и четвъртфиналите от Карабао къп, планувани за 17 и 18 декември.-->
Почитателите на баскетбола ще имат опцията да видят грандиозния Коледен ден на НБА, който е дългогодишна традиция още от 1947 година За пръв път те ще получат толкоз обемно наличие през целия месец, а на 25 декември – по време на обичайния маратон от супермачове точно на Рождество, ще бъде излъчена поредност от няколко запаметяващи се срещи една след друга.

19 оспорвани дуела, най-престижната баскетболна лига в света – това е единствено дребна част от изобилстващата стратегия на DIEMA XTRA, планувана за целия декември. Сред най-любопитните от баскетболните мачове се подреждат:

*Филаделфия Севънтисикърс – Торонто Раптърс на 9 декември от 1.00 ч. по DIEMA SPORT 2
*Маями Хийт – Лос Анджелис Лейкърс на 14 декември от 03.00 ч. по DIEMA SPORT 2
*Финикс Сънс – Сан Антонио Спърс на 15 декември от 00.00 ч. по DIEMA SPORT
*Торонто Раптърс – Далас Маверикс на 22 декември от 22.30 ч. по DIEMA SPORT
*Оклахома Сити Тъндър – Лос Анджелис Клипърс на 23 декември от 02.00 ч. по DIEMA SPORT
*Торонто Раптърс – Бостън Селтикс на 25 декември от 19.00 ч. по DIEMA SPORT
*Филаделфия Севънти Сиксърс – Милуоки Бъкс на 25 декември от 21.30 ч. по DIEMA SPORT
*Голдън Стейт Уориърс – Хюстън Рокетс на 26 декември от 00.00 ч. по DIEMA SPORT
*Лос Анджелис Лейкърс – Лос Анджелис Клипърс на 26 декември от 03.00 ч. по DIEMA SPORT
*Торонто Раптърс – Оклахома Сити Тъндър на 30 декември от 01.00 ч. по DIEMA SPORT
*Лос Анджелис Лейкърс – Далас Маверикс на 30 декември от 04.30 ч. по DIEMA SPORT

Спортното многообразие на каналите ще бъде допълнено от три безпределно завладяващи боксови мероприятия.

На 7 декември от 22:00 ч. по DIEMA SPORT 2 в Дирия, Саудитска Арабия, Антъни Джошуа ще се качи на кръга, с цел да си върне освен поясите на IBF, WBA, WBO и IBО, само че и самочувствието и престижа си на един от най-страховитите боксьори в света. Единственият международен първенец от Мексико , Анди Руис , копнее да утвърди своите качества пред експертите, само че и да потвърди един път вечно, че нокаутът над британеца в Ню Йорк не е бил случайност. Победителят от този дуел е длъжен да брани пояса на Международната боксова федерация против Кубрат Пулев до края на май 2020. Самият кандидат ще бъде част от студийната стратегия, съпътстваща събитието.

Точно седмица по-късно по DIEMA SPORT неговият брат Тервел е главно настоящо лице в коронното събитие на галавечер в Пловдив. Той ще се боксира против американеца Дешон Уебстър за скъп колан на WBA. Съвсем неотдавна в Кьолн Тервел Пулев записа 14-а победа на професионалния кръг и 12-а с нокаут още в рунд номер 1 против Кай Курзава.

На 14 декември е и финалът на сезон 2 на Световните боксови супер серии по DIEMA SPORT 2. Пред лична аудитория в Рига Майрис Бриедис ще оспорва блестящия трофей „ Мохамед Али ” против Юниер Дортикос.

Не забравяйте да следите най-интересните и разнородни събития на месеца, отдаден на спорта – декември, онлайн в ефира на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.Спорт
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР