Деканът на Юридическия факултет на Софийския университет проф. Даниел Вълчев

...
Деканът на Юридическия факултет на Софийския университет проф. Даниел Вълчев
Коментари Харесай

Даниел Вълчев смята, че парламентът прави глупости със законите и даде примери

Деканът на Юридическия факултет на Софийския университет проф. Даниел Вълчев предизвести, че намесите на Народното събрание са трансформирали по неприемлив метод логиката на санкции в Наказателния кодекс.
За да не е необоснован, в утринния блок на Българска национална телевизия Вълчев даде и образец - наказването за ликвидиране на горски чиновник е по-тежко от това за убийството на бременна жена или даже на министър председател. С този образец в действителност някогашният министър на образованието разяснява, че във връзка с развиването на законодателството Народното събрание е надминал " личните си спортни достижения ".
Други образци - Кодексът за общественото обезпечаване е променян и допълван 13 пъти за една година, а през Закона за бюджета на НЗОКса направени ремонти в 17 други закона. Продължава и отклонението от правилото, че нормативните актове влизат в действие три дни след обнародването им. Това се прави, с цел да може обществото да се запознае с тях и този период не трябва да се съкратява, уточни юристът.
Вълчев сподели и друго - увеличението на суровостта на наказванията не води до понижаване на престъпността и това е потвърдено с голям брой проучвания.
Помолен да разяснява препоръчаните от правосъдния министър промени, с които да се вкара опция за следствие на ръководителите на Върховния касационен и на Върховния административен съд, както и на основния прокурор, Вълчев разяснява, че правилото е, че всеки би трябвало да може да бъде разследван. Това би трябвало да се уреди обаче, като се подсигурява намирането на баланс, тъй че да не се стигне до разпра.
Припомняме, че през днешния ден, от 11:00 часа в " Зала София " на Гранд Хотел София ще бъде показан 18-тото издание на Юридически барометър, зад чието основаване стои Вълчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР