Деканът на Стопанския факултет към СУ Св. Климент Охридски доц.

...
Деканът на Стопанския факултет към СУ Св. Климент Охридски доц.
Коментари Харесай

Деканът на Стопанския факултет участва в IX Global Baku Forum в Азербайджан

Деканът на Стопанския факултет към СУ „ Св. Климент Охридски ” доцент доктор Атанас Георгиев беше пратеник в 9-ото издание на Global Baku Forum в Азербайджан през юни 2022 година

Форумът на високо ниво е проведен от Nizami Ganjavi International Center под патронажа на президента на Азербайджан Илхам Алиев. Форумът се организира под мотото „ Предизвикателства пред световния международен ред ”. Президентът на Република Азербайджан Илхам Алиев участва на церемонията по откриването на форума.

По време на събитието деканът на Стопанския факултет доцент доктор Атанас Георгиев взе участие в няколко срещи дружно с останалите членове на Лидерския съвет на SDSN Black Sea.

Доц. Георгиев взе участие в среща с проф. Джейран Махмудова, ректор на Азербайджанския държавен университет за просвета и изкуства, и нейния екип, за полемика на тематика „ Ролята на изкуствата за поощряване на устойчивото развиване и използване на задачите за стабилно развиване ”, както и за съгласуване на бъдещо двустранно съдействие.
 Baku 2
Също по този начин доцент Георгиев се срещна с ректора на Азербайджанския механически университет проф. Вилаят Валиев, с който реализира партньорство и в границите на Международната асоциация по енергийна стопанска система (IAEE), за разискване на съдействието сред Стопанския факултет и АТУ. По-късно доцент Георгиев участва и на конференцията, проведена от SDSN Black Sea и АТУ „ Водна и енергийна сигурност. Програма на Организация на обединените нации до 2030 година за стабилно развиване “.
 Baku 3
По време на 9-ия Global Baku Forum доцент Атанас Георгиев организира редица двустранни диалози с световни водачи от политиката, университетските и бизнес среди и разиска с тях благоприятни условия за интернационализация на стратегиите и самодейностите на Стопанския факултет. Програмата на форума включваше и посещаване на историческия град Шуша, част от района Карабах, който е в развой на интензивна реорганизация след траялия десетилетия спор там, завършил през ноември 2020 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР