Деградацията на баланса между функциите на институциите, действащи в Албания,

...
Деградацията на баланса между функциите на институциите, действащи в Албания,
Коментари Харесай

Нишани: Албания се намира в критично положение

Деградацията на салдото сред функционалностите на институциите, настоящи в Албания, докара албанската страна до огромна институционална, политическа и икономическа рецесия. Всяко подценяване може да докара до рискови обстановки. Това съобщи някогашният албански президент Буяр Нишани, разяснявайки ситуацията в страната и неразбирателството сред президента Илир Мета и премиера Еди Рама по отношение на локалните избори.

Нишани прибавя, че през днешния ден Албания има най-слабите институции и показва, че проведената престъпност и корупцията са станали част от политиката.

„ За да преодолеем това състояние, основано в албанската страна, би трябвало да го приемем съществено. Ситуацията в нашата страна е извънредно сериозна, а спомагателното неглижиране може да докара до огромни конфликти “, счита Нишани.

Според него албанската интеграция в Европейския съюз е блокирана и главният провинен за това е сегашната политика в Албания, водена от Еди Рама.

Нишани добави, че тази политическа класа заплашва свободното придвижване на албанския народ.

Буяр Нишани бе президент на Албания в интервала от 2012 до 2017 година, а преди този момент беше министър на вътрешните работи. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР