Дефиницията за град варира, но обикновено се смята, че това

...
Дефиницията за град варира, но обикновено се смята, че това
Коментари Харесай

Кой е най-големият град в света?

Дефиницията за град варира, само че нормално се счита, че това е обитаемо място, което е по-населено от град или село. Размерът на това население може да варира от няколко хиляди до десетки милиони. И в случай че приказваме за най-големия град в света във връзка с популацията, би трябвало да погледнем към Япония.

Кой е най-населеният град в света?

Според отчета на Организация на обединените нации за международните градове за 2018 година, Токио е най -големият град на Земята, с население от над 37 милиона души. За съпоставяне има по-малко хора, живеещи в целия щат Тексас (около 28,6 милиона) или на целия континент Австралия (приблизително 25,5 милиона). Населението, живеещо в формалните граници на Токио, е по-малко - 14 милиона, само че това към момента е впечатляващо. Японската столица означи първото си понижение на популацията от четвърт век по време на пандемията от COVID-19, само че не е изгубила първото си място в листата.

Следващият по население градски регион е Делхи, Индия, който е дом на към 31,1 милиона поданици през 2018 година Въпреки че е най-големият град в Америка, Ню Йорк не се приближава до върха на класацията. Населението през 2021 година възлиза на към 8,46 милиона в рамките на града и 19,77 милиона за покрайнините.



Кой е най-големият град в света на квадратни благи?

Ню Йорк може да е дребен спрямо някои азиатски градове, само че има друга интернационална превъзходна степен. Ако вашето определение за най-големия град в света гледа на дословния размер, а не на популацията, Голямата ябълка е птрвенец. Квадратният му пробег варира от 3300 до 4700 квадратни благи, според от източниците, които гледате. (Градските граници не са толкоз черно-бели, колкото си мислите, което прави мъчно измерването както на площта, по този начин и на общото население.)
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР