DefenderUI осигурява лесен достъп до настройките на Microsoft Defender(екранна снимка:

...
DefenderUI осигурява лесен достъп до настройките на Microsoft Defender(екранна снимка:
Коментари Харесай


DefenderUI осигурява лесен достъп до наст


DefenderUI обезпечава елементарен достъп до настройките на Microsoft Defender
(екранна фотография: DefenderUI)

Въпреки че Windows идва със личен инструмент за отбрана от вируси и други киберзаплахи, на пазара се оферират и голям брой решения за сигурност от трети страни.   Microsoft Defender е тихият наблюдаващ, който държи под око компютъра, даже в случай че е конфигуриран антивирус, само че няма общоприет GUI (графичен потребителски интерфейс ) за по-добър надзор. Тук на помощ идва DefenderUI.

С това приложение можете да управлявате Microsoft Defender доста по-лесно. Например, DefenderU ви разрешава да активирате или деактивирате отбраната в действително време и в облака или да изключите и включите защитната стена на Windows (Windows Firewall).

Има четири разнообразни профила за сигурност, които можете да употребявате. „ Препоръчителният ” профил (Recommended) задейства разнообразни функционалности за отбрана в Microsoft Defender, които не са налични по дифолт, като по този начин обезпечава усъвършенствана отбрана. Ако имате потребност от повече надзор, тогава можете да изберете „ интерактивни ” профил (Interactive), който подканва потребителя за удостоверение.

Профилът „ нападателен ” (Aggressive) отключва множеството от скритите функционалности за сигурност в Defender и се предлага, когато сигурността е сериозно значение. Не на последно място, профилът „ по дифолт ” (Default) възвръща Microsoft Defender до фабричните му настройки.

В допълнение, DefenderUI поддържа сканиране при поискване, в това число бързо, цялостно и персонализирано сканиране. Освен това програмата предлага алтернатива за офлайн сканиране, която изисква рестартиране на системата.

DefenderUI поддържа няколко профила според от степента на надзор
(екранна фотография: DefenderUI)

Достъп до карантината на Defender, обзор на историята на дейностите на антивируса и отваряне на лог файлове за сигурността също са вероятни посредством DefenderUI. С едно тракване могат да бъдат отворени Windows Security, Windows Update и Control Panel.

Освен наблюдаване на компютъра в действително време, DefenderUI също по този начин обезпечава поведенческа и PUA отбрана, която може да бъде деактивирана – и двете, в случай че е належащо. Наличен е модул за отбрана от рансъмуер, който разрешава следен достъп до папки.

В умозаключение, DefenderUI ще помогне да получите цялостен надзор върху функционалностите за сигурност на Microsoft Defender. Това е елементарен за потребление програмен продукт, който разполага с разнообразни профили за отбрана и предлага достъп с едно тракване както до съществени, по този начин и до разширени настройки за сигурност. С негова помощ Microsoft Defender към този момент не е антивирусна стратегия, която работи във фонов режим, а пълнофункционален инструмент за сигурност с разнообразни настройки и варианти.

Даунлоуд:
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР