Дефекти в боята, неправилно окабеляване и драскотини на арматурното табло

...
Дефекти в боята, неправилно окабеляване и драскотини на арматурното табло
Коментари Харесай

Nextmove отказа поръчка за 5 млн. евро от Tesla

Дефекти в боята, погрешно окабеляване и драскотини на арматурното табло са единствено част от проблемите с качеството на доставените коли.

© Amanda Voisard Компанията за коли чартърен Nextmove отдръпна поръчката си на стойност 5 млн. евро за доставка на 85 електрически коли Model 3, създадени от Tesla. Като причина немската компания посочи спор по отношение на качеството на доставените коли, написа Reuters.

Поръчката

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики От немската компания оповестиха, че са поръчали 100 електрически автомобила от Tesla през 2018 година, само че е имала възражения по отношение на качеството на първите 15 получени Model 3. Те бяха доставени по-рано тази година. След спор по отношение на качеството на колите Nextmove задейства клаузата за възобновяване на средствата. От Tesla оспорват прекратяването на договорката.

Nextmove настояват, че получените коли Model 3 имат недостатъци в боята, погрешно окабеляване, драскотини на арматурното табло, дефектни колела и конденз във фаровете. От немската компания настояват, че предлагането чартърен на тези коли би компрометирало репутацията им. От Tesla пък споделят, че се стремят да отстранят тези проблеми и са дали нови коли.

От американската компания прибавят, че това решение не е подбудено единствено от проблемите с качеството, защото всеки техен клиент, който има проблем с доставения автомобил, може в седемдневен период да го върне, с цел да бъде поправен.

Защо Model 3 е значим за Tesla?

Tesla разчита на Model 3, с цел да усили приходите на компанията и това да я направи печеливша и водеща в промишлеността. Илън Мъск съобщи, че компанията е изправена пред " индустриалния пъкъл " в миг, в който се пробват да усилят размера на производството на Model 3.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР