Дебютантът в елитното футболно първенство ЦСКА 1948 е амбициран да

...
Дебютантът в елитното футболно първенство ЦСКА 1948 е амбициран да
Коментари Харесай

Балъков: "ЦСКА 1948" е готов за победа

Дебютантът в елитното футболно състезание " ЦСКА 1948 " е окуражен да гони победа в историческия първи мач против " ЦСКА-София ". Това разгласи треньорът на новобранците Красимир Балъков в навечерието на дълго чакания конфликт сред двата клуба, претендиращи да са наследници на банкрутиралия гранд ЦСКА, с който ще бъде открит новият сезон в Ефбет лига. Двубоят сред " алените " и " алените " е на следващия ден (7 август) от 20:00 ч. на ст. " Васил Левски " в София.

" Като треньор на " ЦСКА 1948 " чакам добър мач и победа. Подготвили сем се по най-хубавия метод - съобщи Балъков. По една или друга причина ориста реши този дълго чакан мач да бъде в първия кръг. Дано да стартираме шампионата по най-хубавия метод. И, вижте, " ЦСКА 1948 " няма да е еднодневка. "

Запитан има ли напрежение в връзките му със притежателя на " ЦСКА-София " Гриша Ганчев, при който работи като треньор на " Литекс " през 2014/2015 година, Балъков съобщи:

" Нормални са ни връзките с Гриша Ганчев. Трябва да питате него дали има проблем с мен. Той добре знае, че треньорската специалност е такава, че от време на време може и да си съперник на някого. Нямам проблем да победя който да било. Не съм въобще се замислял, че може да има повокации. Каквото и да се случва, би трябвало да си вършим работата професионално. Половината ми живот и минал в чужбина. След преустройката през 1989 година нека да сме се научили на нещо и да покажем едно положително лице пред футболна Европа. "

Своите упования преди дербито изрази и новата звезда на " ЦСКА 1948 " Мартин Камбуров. Голмайсаторът на Ефбет лига за предишния сезон показа, че към този момент е изцяло възобновен след преболедуваната зараза с ковид и е подготвен да се включи на 100% в мачовете на новия си отбор.

" Очаквам да победим на следващия ден, а дали аз ще играя - решението е на старши треньора - съобщи 39-годишният деец. - За мен ще е естествен мач. Трябва европейско държание да покажем. Аз съм сигурен, че на терена всичко ще бъде обикновено - борба. Дано не се стигне до това да ни се смее цяла Европа с някакви излагации отвън терена. "

Камбуров разяснява и преследването на безконечния връх на Петър Жеков за най-вече голове в елитната дивизия на България. Легендата на ЦСКА има 253 попадения, а централният нападател на " ЦСКА 1948 " е с 235.

" Аз постоянно съм бил водач, тъй че няма да е по-различна ролята ми. Когато Камбуров вкарва, се вижда, когато не вкарва, отново се вижда. Ще стана голмайстор, в случай че сме здрави и тимът играе добре. Аз не мога да глътна топката от центъра и да я изплюя във вратата. Аз съм експерт. Със сигурност на следващия ден ще бъда индивидът под прицел, само че по тази причина съм Мартин Камбуров, да си нося следствията ", сподели някогашният нападател на " Ботев " (Пд), " Локомотив " (Пд), " Локомотив " (Сф), ЦСКА и " Берое ".
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР