Дебют: Най-новото поколение Astra се предлага за първи път и

...
Дебют: Най-новото поколение Astra се предлага за първи път и
Коментари Харесай

Новият Opel Astra Electric: Бестселърът в компактния клас става изцяло електрически

Дебют: Най-новото потомство Astra се предлага за първи път и като електромобил с акумулатори
Новатор: Astra Sports Tourer Electric, първото електрическо комби на немски авто производител предлагано на пазара
Топ показване: 270 Nm, пробег до 416 км (WLTP), оптималната скорост 170 км/ч
Богат избор: Версията с електрическа батерия добавя предлаганите типове задвижване на модела
Наелектризиращо чувство: Динамично държание на пътя и комфорт, за цялостно наслаждение от шофирането без СО2 излъчвания

Opel отваря нова глава в историята си с модел Astra: основаният в Рюселсхайм авто производител сподели първите изображения на новия Opel Astra Electric. Така марката със слеткавица „ Blitz “ на логото си разгласи първата напълно електрическа серийна Astra в десетилетната история на един от най-успешните модели-бестселър в компактния клас. Opel Astra, който неотдавна бе разгласен за притежател на влиятелната премия „ Златен волан 2022 “ на автомобилните издания Auto Bild и Bild am Sonntag и бележи от ден на ден самопризнание от страна на автомобилните публицисти и потребителите. Но това не е всичко: по едно и също време с електрическия автомобил с пет порти, богатата на обичаи немска марка показва и новия Opel Astra Sports Tourer Electric, първото напълно електрическо комби създадено от немски бранд.

„ Astra Electric и Astra Sports Tourer Electric са същински новатори: С новите електрически модели в портфолиото на марката, клиентите ще се възползват от деловитост в своето всекидневие, съчетана с комфорт и чувство за динамика, за цялостно наслаждение от шофирането. В това се състои концепцията, която възприемаме, когато приказваме за рационална „ зелена иновация “ на подвижността, ” съобщи изпълнителният шеф на Opel Флориан Хютл. „ В същото време ние продължаваме да развиваме нашата политика за електрификация. Новият Opel Astra Electric е значим детайл по пътя ни да се превърнем в напълно електрическа марка в Европа. “

Това дава опция клиентите на Opel Astra да избират от разнообразни други възможности на задвижване, спрямо останалите модели на марката. В допълнение към високоефективните мотори с вътрешно горене, Astra и Astra Sports Tourer се оферират като електрифицирани Plug-in хибриди, в това число новия топ модел, Astra GSe. Сега гамата от задвижвания ще се добави от електрическата Astra Electric, която ще бъде налична за поръчка от пролетта на 2023 година в Германия.

Забавление, само че и отговорност при шофирането: Емоционално и практично, за всекидневие без нездравословни излъчвания

Новите Opel Astra Electric и Opel Astra Sports Tourer Electric ще «наектрелизират» клиентите. Както всички разновидности на Astra, те освен впечатляват със своя дръзновен и изчистен от непотребни детайли дизайн, само че и с динамичността и комфорта при шофирането. Новата Astra Electric подсигурява подвижност без обособяване на нездравословни излъчвания в атмосферата. Електрическият мотор обезпечава 115 kW/156 к.с. и мощните 270 нютонметра оптимален въртящ миг – и двата започващи от първото допиране на педала на газта, осигурявайки бързо тръгване и безапелационно ускоряване на автомобила. И до момента в който доста други електрически коли са лимитирани с насърчаване на оптималната скорост до 150-160 км/ч, новата Astra Electric е със 170 км/ч. В взаимозависимост от желанията за шофиране водачите на Astra Electric могат да избират сред три режима - Eco, Normal и Sport.

Енергията се съхранява в 54 kWh литиево-йонна батерия. 102-те батерийни кафези са ситуирани в 17 модула и подсигуряват, че новият Opel Astra Electric може да измине до 416 км обсег в сходство с WLTP1. Инженерите на марката отдадоха огромно значение на ефикасното създаване и избор на батерия и съумяха да обезпечат оптимално равнище на пробег. Новата Astra Electric изисква единствено 12,7 кВч електрическа енергия на 100 километра, което я прави освен съвършеното, дейно транспортно средство за ежедневна приложимост, само че и съвършен сателит, който икономисва време при по-дълги пътувания – като модел с пет порти или като комби Sports Tourer. За зареждане на електрическата Astra е належащо напълно къс интервал от време - до 80 % от потенциала на батерията са нужни към 30 минути (станция за бързо зареждане с непрекъснат ток от 100 кВ). Модеълт е оборудван с трифазно 11 кВ зарядно за стенна кутия.

Батериите са ситуирани тъй че да не се губи място в купето и да се обезпечи цялостно улеснение за пасажерите и опция за разполагане на багаж. Дори и в състояние с вдигнати задни седалки, Astra Sports Tourer Electric предлага с 516 литра багажно пространство, а със сгънати - потенциалът нараства до 1 553 литра. Друго преимущество е ниското разположение на батерията, което обезпечава на Astra Electric и Astra Sports Tourer Electric постоянна и солидна позиция на пътя, типична линия за Opel.

Интериор и екстериор: Помислено е за всеки подробност в Astra Electric

Интериорът обезпечава улеснение и подсигурява запаметяващо преживяване при шофиране: ергономичните седалки Active Sport, предлагани по желание в дамаска Alcantara, оферират на водачите и пасажерите на Astra Electric най-високото равнище на комфорт. Седалките, сертифицирани от Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR; Компания за по-здрави гърбове), оферират отлична непоклатимост и необятна гама от варианти за ръчно и електрическо контролиране. Те подсигуряват позиция на лидера, при която той изпитва оптимално улеснение седейки зад кормилото на автомобила.

Изцяло цифровият Pure Panel разполага с два огромни 10-инчови широкоекранни екрана, които дават неповторимо чувство за улеснение и модерност в кокпита на автомобила. Най-новото потомство подсъзнателен интерфейс човек-машина демонстрира всички значими функционалности като равнище на зареждане на батерията и обсег, до момента в който значими настройки като климатичен надзор могат елементарно да се контролират с натискане на бутон. Благодарение на огромен E-HUD head-up екран и естествено различаване на глас, водачите остават фокусирани върху пътя и обстановката по време на придвижване. Многобройни системи за асистенция, от предизвестие за преден конфликт с автоматизирано спешно прекъсване до деен помощник за поддържане на лентата на пътното платно, различаване на унесеност на лидера и предизвестие за трафик зад автомобила, до полуавтоматизирана промяна на лентата, са включени в новия Intelli-Drive 2.0. Тук би трябвало да се прибавят и модерните матрични фарове с Intelli-Lux LED® Pixel Light система формирана от общо 168 LED детайла.

Новият Opel Astra Electric подсигурява комфорт и динамично чувство при шофиране. С дръзновен и изчистен от непотребни детайли дизайн, напълно електрическият модел носи лицето на марката Opel Vizor и състезателен дизайн на предната ризница, разполагаем във всяко равнище на съоръжение. Друго, което притегля вниманието, са общоприетите 18-цолови алуминиеви джанти с диамантено или напълно черно покритие.

Без подозрение новият Opel Astra Electric стартира нова глава в историята на марката: прочувствена, наелектризираща и изцяло електрическа.

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР