Дебатът за оставката на парламентарния шеф Цвета Караянчева влиза в

...
Дебатът за оставката на парламентарния шеф Цвета Караянчева влиза в
Коментари Харесай

Оставката на Караянчева - тема на днешното заседание в НС

Дебатът за оставката на парламентарния началник Цвета Караянчева влиза в пленарна зала. Днес следва депутатите да обсъдят настояването за предварителното освобождение на ръководителя на Народно събрание, откакто през вчерашния ден Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи събраха нужният брой подписи.
За остри разногласия стана мотив настояването за оставката на Караянчева в Народното събрание през вчерашния ден. Управляващи и съпротива си размениха взаимни обвинявания, като от ГЕРБ твърдо застанаха зад Караянчева и упрекнаха левицата в “редене на кабинет в сянка”. От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи обявиха, че Караянчева уронва престижа на Народното събрание като институция. Според опозицията Караянчева не съумява да довее премиера Борисов на парламентарен надзор.

За да бъде признато предлагането, ще са нужни гласовете на 50 плюс един % от присъстващите депутати. ГЕРБ и Обединените патриоти имат 116 депутати, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи - 97. От " Воля " резервираха безмълвие. Независимите депутати в Народното събрание са 15.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР