Дебатът за културата и ценностите и моралната деградация на младежите

...
Дебатът за културата и ценностите и моралната деградация на младежите
Коментари Харесай

Скандал в Индия: Водят ли скъсаните дънки до морална деградация?

Дебатът за културата и полезностите и моралната деградация на младежите в Индия са още веднъж на дневен ред. Причината този път е носенето на дънки.

Министърът на щата Утаракханд в Индия Тират Сингх Рават упрекна младежите за избора им да носят накъсани дънки. Изказването беше направено по време на семинар, проведен от Държавната комисия за отбрана на детето.

В рамките на семинара новоназначеният министър показа история за млада жена, която срещнал по време на полет. Жената пътувала с две деца и била облечена с накъсани дънки и ботуши.

" Ако носите дънки, скъсани по колената, в наличието на деца, на какви полезности ще ги научите ", пита министърът.

Според Рават дънките са облекло, което води до морална деградация измежду младежите и е недопустимо то да бъде носено от дами. Той изрази отвращение, че по този метод индийците " вървят към голота " за разлика от хората в чужбина, които " покриват телата си вярно ".

Министърът упрекна и родителите, които разрешават на децата си да носят скъсани дънки.

Думите му провокираха публичен спор. От опозицията желаеха министъра да се извини обществено на всички дами или да подаде оставка.

Хиляди дами използваха обществените мрежи в символ на митинг против Рават, като качиха фотоси на себе си в дънки. Снимките бяха съпроводени с политически послания към министъра да се концентрира върху по-важни проблеми като сигурността на дамите в Индия.

По-късно министърът се извини за мненията си и сподели, че всеки е свободен да облича това, което желае. Рават показа, че не е срещу дънките, а единствено срещу накъсаните дънки, които разкриват колената.

" Облеклото е самостоятелен избор, само че хората би трябвало да зачитат своята просвета и обичаи ", сподели още Рават.

Това не е първият случай по тази тематика. През 2014 година индийската изпълнителка Кей Джей Йесудас беше подложена на критика поради нейно изявление, че дамите не би трябвало да носят дънки, защото е срещу индийската просвета.

Проблемът със актуалното облекло на дамите се разисква обществено от няколко години. В редица селски региони в Индия рутинно се слагат рестриктивните мерки над облеклото на дамите.

Автор: Михаил Петров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР