Дебатът по избора Емил Димитров, известен с прякора Ревизоро, за

...
Дебатът по избора Емил Димитров, известен с прякора Ревизоро, за
Коментари Харесай

Власт и опозиция спориха по годността на Ревизоро

Дебатът по избора Емил Димитров, прочут с прякора Ревизоро, за министър на околната среда и водите мина във взаимни обвинявания сред ръководещи и съпротива - от рецесията в Перник до това какъв брой способен е Димитров, с цел да заеме този пост.

Категорично срещу неговата кандидатура и рокадата на поста се разгласи опозицията от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

„ Българска социалистическа партия няма да поддържа препоръчаната кандидатура. Ние можем единствено да ви благодарим за нея, за метода, по който беше направена, както и за претекстовете, с които беше взето решението. По един необикновено безапелационен метод демонстрирахте цялата неплатежоспособност на това ръководство и цялата си неприспособимост да решавате проблемите на хората в страната. Първо – съдружният ви съвет се събра за първи път от доста време. Но какво разбрахме от него – че бил противен “, съобщи от парламентарната естрада депутатът от левицата Кристиан Вигенин.

Защо Нено Димов е „ на топло “ в ареста, а други – министърът на районното развиване и благоустройството, някогашният регионален шеф на Перник, са си у дома, попита той от парламентарната естрада. Според него главната логичност на тази рокада в екоминистерството е да се откри някой, който да „ подсигурява балансите “ във властта и „ дотъкмяване на мандата “.

 „ Какъв необикновен шанс – роден е в Перник “, пошегува се Вигенин във връзка с сътрудника си Ревизоро, който до момента заемаше поста на народен представител от „ Обединени патриоти “. Според него той не познава бранша, а главната му задача ще бъде само да запази властта, а в името на това е подготвен да заплати висока цена “. Левицата разкритикува ръководещите и поради отсъствието на премиера от пленарна зала, по време на гласуването на смяната в кабинета. „ Министър-председателят избяга от безводието в Египет “, съобщи Вигенин, визирайки визитата на Борисов в Африканската страна.

Движение за права и свободи също не поддържа смяната. „ Първо – тъй като сме опозиционна политическа мощ и второ – тъй като имаме своите причини “, изясни Джевдет Чакъров. „ Сменят се министри, само че би трябвало да има промяна на политиките и визия за промени. Ние не чухме сходно нещо “, добави още той. Според нето новия министър не би трябвало да има даже и ден толеранс, тъй като решаването на водната рецесия в Перник изисква незабавни ограничения.

„ Министерският съвет се е трансформирал в център за ръководство на рецесии “, счита сътрудника му Йордан Цонев. Той попита обаче дали те „ падат от небето “ или са „ плод на неверни управнически решения “. „ Няма с какво да се оправдавате към този момент. Управлявате последните 10 години “, обърна се той към сътрудниците си от ГЕРБ.

„ Моделът на ръководство е неверен. От рецесия в рецесия ще вървите. Ние няма да поддържаме нито една палиативна мярка на това болшинство, тъй като то е изчерпано “, разкритикува още той.

Според „ Обединени патриоти “ обаче, в чиято квота попада министерството, не е никакъв проблем, че претендентът не е специалист в региона на екологията. „ Личността дефинира длъжността “, счита депутатът Славчо Атанасов. За образец той даде кметът на столицата Йорданка Фандъкова, който, по думите му, е „ един преподавател по съветски език “, а печели изборите и ще ръководи към този момент четвърти мандат.

Интересен паралел направи сътрудника му Александър Сиди, който се ядоса на рецензиите на левицата за експертизата на Емил Димитров – Ревизоро. „ Българска социалистическа партия имат опит в екологията с рецесията в Чернобил “, пошегува се той от парламентарната естрада.

Парламентарната група на „ Воля “ пък напусна пленарната зала и не взе участие в гласуването. Позицията на партията аргументира Пламен Христов. „ Схемата на делене на министерства на „ наши и ваши “ демонстрира, че системата е сбъркана “, съобщи той. Той се обърна към депутатите от Вътрешна македонска революционна организация, в чиято квота попада Министерството на околната среда и водите. „ Най-добрият ви екоексперт е в ареста, това приказва за подбора ви на фрагменти “, счита той.

Кандидатурата на Ревизоро опазиха и от ГЕРБ. „ С две ръце поддържаме предлагането за смяна в Министерски съвет, с молбата Емил Димитров да влезе обикновено, с летящ старт. Да откри пробойните и благодарение на болшинството те да бъдат спрени, с цел да не се стига до сходно нещо другаде “, разяснява депутатът Александър Ненков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР