Даването на обратната връзка на най-добрите служители може да се

...
Даването на обратната връзка на най-добрите служители може да се
Коментари Харесай

За доброто на най-добрите

Даването на противоположната връзка на най-хубавите чиновници може да се окаже сложна задача за мениджъра. Това е по този начин, тъй като нормално вашите най-ценни хора се отнасят съзнателно към своята работа и не виждат необикновен смисъл от постоянни срещи и диспути. Някои от тях даже може да изтълкуват градивните ви забележки като намек, че не са задоволително положителни в това, което правят.

За благополучие, този тип полемики не постоянно би трябвало да бъдат неприятни, написа Джейми Харис в Harvard Business Review. За да се подготвите добре за тях, първо би трябвало да съберете задоволително информация за тематиката, която ще обсъждате.

Много скъп съвет : постоянно описвайте модели на държание, а не черти от характера. Недейте да дълбаете в предишното, фокусирайте се върху това, което служителят може да промени в бъдеще.

Още при започване на диалога изяснете тематиката. Не забравяйте да наблегнете достиженията на вашия зависещ и чак по-късно да преминете към рекомендациите и задачите. Всеки се стреми към самоусавършенстване. Задачата ви като мениджъри е да посочвате на хората в кои области могат да подобрят представянето си. Завършете срещата с въпрос от вида на: „ Какво може да направи компанията за теб, с цел да постигаш още по-високи резултати? ”

Честотата на тези срещи е от основно значение. Колкото по-ценен е един чиновник толкоз по-често би трябвало да имате противоположна връзка с него. И вие и вашата компания ще спечелите доста, в случай че развивате най-силните си хора, поучава Джейми Харис в Harvard Business Review.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР