Давам висока оценка на служебния кабинет, свършиха много работа. Бих

...
Давам висока оценка на служебния кабинет, свършиха много работа. Бих
Коментари Харесай

Слави Трифонов и Бойко Борисов са един типаж

Давам висока оценка на служебния кабинет, свършиха доста работа. Бих се радвал те да се задържат. Те не служат на партия или на президента, а на България. Голяма част от обществото утвърждават кабинета. Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният длъжностен министър председател проф. Огнян Герджиков.

" Все още не се знае от къде ще пристигна поддръжката. Огромна част от препоръчаните имена са напълно непознати, хубаво е те да имат бекграунд. Хубаво, е че огромна част от препоръчаните министри са адвокати ", сподели още професорът.

Ради Найденов е извънредно попадение за външен министър - експерт, сподели още проф. Герджиков.

" Не всеки може да извършва качествено дадена политическа линия. Съветниците са по-важни и от министрите, би трябвало добър екип ", разяснява някогашният длъжностен министър председател.

Проф. Герджиков призна, че не смее да предвижда какво тъкмо ще се случи с бъдещето на 46-тото Народно заседание и държавното управление, препоръчано от " ИТН ". " Според него по никакъв начин не е несъмнено, че съставът на кабинета, препоръчан от групировката на Трифонов, ще бъде утвърден ", означи той. 

" Има съществени разлики сред по този начин наречените " партии на митинга " и " ИТН ". Те работят по метод, по който не е действано като че ли до момента и имат едно изключително самочувствие, като че ли нямат 65 депутати, а 165. Огромна част от препоръчаните имена са напълно непознати.  А въпреки всичко би трябвало да има хора с биография. Хубавото е, че в оферти кабинет има значително адвокати, което е подобаваща специалност за хора, които се занимават с политика.   Допреди 2-3 дни бях оптимист, само че от няколко дни ми се коства, че тази възможност е толкоз нежна, че може да се счупи ", посочи още Герджиков.

Той съобщи, че няма визия кой е наредил кабинета на Има Такъв Народ. Очевидно е обаче, че има конфликти на ползи. 

" Слави Трифонов и Бойко Борисов са един типаж. Вероятно здравословни проблеми въздържат водача на Има Такъв Народ от това да стане министър председател ", изясни проф. Огнян Герджиков.

" Имам възприятието, че този парламент е малко по-култивиран и подобен, какъвто би трябвало да бъде ", сподели още професорът. По думите му много по-стабилна е конфигурацията, когато имаш едно болшинство в Народното събрание. " Малцинството е рисково занятие ", добави някогашният длъжностен министър председател.

" Нищо положително не чака ГЕРБ, ерата ГЕРБ си отива ", приключи проф. Огнян Герджиков.

Според него ГЕРБ ще бъдат държани отвън властта. " Те към момента са мощни, само че нямат съдружници и са сами. Загубиха изборите, въпреки и с малко. Не виждам бъдещето им да е доста ослепително. Всичко може да се случи при нови избори, само че считам, че за положително или неприятно ерата “ГЕРБ ” си отива ", изясни той.

По думите му 99.9% е несъмнено, че третият мандат би отишъл при Българска социалистическа партия.  " Те имат подготвена формула служебният кабинет да бъде изработен постоянен. Защо това да е измиване на ръцете? Този длъжностен кабинет в общи линии работи отлично. Те виждат, че кабинетът сега е доста добър. Защо тези министри да не се съгласят да влязат в постоянен кабинет на левицата? Те в последна сметка служат на България, не на президента, не на Българска социалистическа партия ", разяснява още Герджиков. 

По думите му ролята на президента е излязла на напред във времето, само че Герджиков дефинира като нелепи изказванията, че вървим към президентска република. 

" То не става по този начин. Иска се проверка на Конституцията. Различно е от това, което се случва сега. Качествен ли е кабинетът? Както разбирам, огромна част от българския народ го утвърждава. Не съм срещал такова утвърждение за последните 30 година ", разяснява още проф. Герджиков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР