Датският производител на играчки Lego прекрати договора с дистрибутора на

...
Датският производител на играчки Lego прекрати договора с дистрибутора на
Коментари Харесай

Lego разтрогна ключов договор

Датският производител на играчки Lego приключи контракта с дистрибутора на техните дизайнери в Русия - World of Cubes, оповестиха от Inventive Retail Group (която ръководи Nike, Street Beat, re:Store, Lego и няколко други магазина на дребно вериги).

" Потвърждаваме прекратяването на контракта с Lego. Нашата компания ще продължи да работи като специалист в категорията дизайнери и просветителни играчки ", се споделя в известието.

По-рано, Министерството на индустрията и търговията на Руската федерация поправя листата с артикули за успореден импорт, по-специално марката Lego влезе в него.

Преди това, при започване на юни, Inventive Retail Group заяви, че мрежа от сертифицирани магазини на Lego в Русия е спряла работата на някои от магазините си заради липса на доставки.

В същото време при започване на март датското издание Finans.dk заяви, базирайки се на представител на Lego, че производителят на играчки е спрял всички доставки на своите артикули до магазините в Русия „ в светлината на глобите и непредсказуемата обстановка “. Така концернът затваря вратите към един от най-големите си пазари за продажби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР