Датският футболист Кристиан Ериксен е претърпял инфаркт и е бил

...
Датският футболист Кристиан Ериксен е претърпял инфаркт и е бил
Коментари Харесай

Лекарите потвърдиха: Ериксен е получил инфаркт

Датският футболист Кристиан Ериксен е претърпял инфаркт и е бил на " прага на гибелта ", преди да бъде реанимиран на терена, сподели в публично изказване лекарят на датския отбор Мортен Боесен, представен от английския " Метро ".

29-годишният футболист по време на първата половина на мача на датския тим за Евро 2020 против Финландия в събота. Ериксен получи първа помощ от медицинския личен състав, а играчите на Дания образуваха предпазен пръстен към своя съотборник, до момента в който му се оказваше лекуване.

В момента полузащитникът е в устойчиво положение в болница и е разговарял със своите съотборници от Дания, които възобновиха мача по-късно в събота вечерта и бяха бити с 1:0 от Финландия.

" Нямаме пояснение за случилото се ", сподели Боесен на днешната конференция. " Това беше инфаркт. Той си отиваше и направихме сърдечен масаж. Върнахме го след приложимост на дефибрилатор. Стана много бързо. Подробностите, защото не съм кардиолог, ще оставя на специалистите ", сподели той.

Междувременно старши треньорът на Дания Каспер Хюлманд призна: " Играчите бяха в потрес. Играчи, които към момента не знаеха дали са изгубили най-хубавия си другар. И те трябваше да решат дали да доиграят мача. И имам възприятието, че не трябваше да играем. Може би трябваше просто да отидем до рейса и да се приберем и да забележим какво ще донесат идващите дни. Това е моето чувство в този момент, само че мисля, че беше доста, доста мъчно решение. Беше неправилно играчите да се изправят пред такава обстановка ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР