Датската кралица Маргрете Втора, която лиши от титли четирима от

...
Датската кралица Маргрете Втора, която лиши от титли четирима от
Коментари Харесай

Датската кралица се извини за отнетите титли на внуците си, но няма да промени решението си


Датската кралица Маргрете Втора, която лиши от трофеи четирима от осмината си внуци, се извини за дейностите си, само че разгласи, че няма да промени решението си. Тя добави, че желае монархията да върви " в крайник с времето ", по тази причина и решението й ще поддържа бъдещето на институцията, съобщи Би Би Си.

 Датската кралица Маргрете Втора лиши от трофеи половината си внуци Виж още

Маргрете Втора лиши титлите принц и принцеса на Дания на децата на най-младия й син - принц Йоаким. От 1 януари 2023 година те ще могат да употребяват само титлите си граф и графиня на Монпезат. От кралския замък оповестиха, че формалната причина за това решение е децата да получат опция да живеят естествен живот. 

Принц Йоаким, който е на 53 години, има четири деца от два брака - Николай, Феликс, Хенрик и Атина, на възраст сред 23 година и 10 г. Майката на двамата огромни синове - Александра - обаче разяснява пред медиите, че е " шокирана " от решението. Самият принц Йоаким също сподели, че е смутен от дейностите на майка си.

" Не е прелестно да виждаш по какъв начин децата ти са неглижирани по този метод. Те се оказаха в обстановка, която не схващат ", сбит бе Йоаким. Той и втората му брачна половинка - принцеса Мари, споделят, че след оповестяването на решението, Маргрете Втора не е разговаряла с тях.

Сега кралицата признава, че е подценила реакцията на фамилията, за което " надълбоко съжалява ". 

" Никой не би трябвало да се съмнява, че моите деца, снахи и внуци са моята огромна наслада и горделивост. Сега се надявам, че ние, като семейство, ще можем да намерим правилния път в тази обстановка ", се споделя в ново публично изказване, публикувано от двореца.

Децата на престолонаследника принц Фредерик, които също са четири, резервират купите си. Съпругата му - принцеса Мери - поддържа решението на кралица Маргрете, като разяснява, че  " смяната може да е сложна и в действителност да наранява, само че това не значи, че решението не е вярно ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР