Датчанинът Бо Свенсон беше назначен за старши треньор на предпоследния

...
Датчанинът Бо Свенсон беше назначен за старши треньор на предпоследния
Коментари Харесай

Обявиха новия треньор на Майнц 05

Датчанинът Бо Свенсон беше назначен за старши треньор на предпоследния в Бундеслигата, оповестяват немските медии. Според групата вестници VRM Group, от Майнц са постигнали съглашение с досегашните му работодатели.
41-годишният Бо Свенсон досега води австрийския втородивизионен Лиферинг, само че дребната детайлност е, че това е сателитен клуб на Република България Зайлцбург и също се устоя от концерна Ред Бул. Вестниците на VRM оповестяват, че неустойката, която Майнц ще заплати, е 1,5 милиона евро на няколко вноски.

Бившият бранител е играл за Майнц 7 години от 2007-а до 2014-а, записвайки в този интервал 109 мача. След това беше за малко и асистент на настоящия състезателен шеф Мартин Шмит, който преди да седна на бюрото беше старши треньор на алените.

Все още обаче няма изясненост дали Бо Свенсон ще бъде на пейката на Майнц в идната им среща след Нова година против. От клуба единствено преди няколко дни уволниха треньора си Ян-Мориц Лихте, който изкара на поста три месеца, само че отборът е предпоследен с 6 точки от 13 мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР