DataArt, глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа индивидуални ...

DataArt, глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа индивидуални

DataArt обяви рекордни приходи за 2018 г.

DataArt, световна софтуерна компания, която проектира, създава и поддържа самостоятелни софтуерни решения, разгласи рекордни доходи за 2018 година, възлизащи на 140 млн. $. Това е 10% растеж спрямо 2017 година и над 40% растеж по отношение на 2016 година

Данните демонстрират стабилно развиване във всички браншове, в които компанията създава софтуерни решения, включително финансовата промишленост, туристическия бранш, медийната сфера, опазването на здравето, блокчейн и други Едновременно с това, повече от 50 водещи компании не престават да разчитат на финансовото поделение на DataArt, с цел да развиват и трансформират своите ИТ системи, като през миналата година компанията е била предпочетена от още 22 нови клиента. Сред тях е и една от най-големите международни застрахователни компании, която ангажира DataArt за създаване на планове, основани на блокчейн.През 2018 година DataArt не престава да влага в цифрова промяна за клиенти в региона на потребителското финансиране и ръководството на активи и съумява да приключи огромни планове, свързани с модернизацията на активността на основни клиенти от финансовия бранш.

В подразделението „ Здравеопазване “ DataArt регистрира резистентен растеж на приходите през 2018 година с акцент върху оперативната успеваемост и разширението на портфолиото посредством сключване на контракти с нови клиенти като AiCure и OmniComm. В този сегмент DataArt поставя обилни старания за развиването на бизнеса си на немския пазар, което води и до нови контракти с редица компании, измежду които и ClinicAll.

В поделение „ Туризъм “ DataArt започва партньорство с няколко нови клиента, в това число една от най-големите онлайн туристически организации в света, приключва шест плана в бранша на бизнес туризма и започва профилиран AI & ML център за върхови достижения. За да затвърди позициите си в промишлеността, DataArt притегля един от водещите специалисти в тази област - Макс Жданов - който от края на 2018 година заема поста вицепрезидент „ Travel & Hospitality” в компанията.

В медийната сфера DataArt регистрира рекордни доходи за 2018 година, възлизащи на 23 млн. $, което е с 37% повече спрямо 2017 година В поделение „ Медии “ са подписани осем нови контракта с основни клиенти, включително и с Meetup, най-голямата мрежа за основаване на онлайн общности за офлайн срещи по ползи.

Центърът за върхови достижения в региона на блокчейн на DataArt слага началото на партньорството си с R3 за създаване на новаторски артикули и решения и приключва първите си планове в тази сфера. Експертите от компанията, занимаващи се с блокчейн, получават съществено самопризнание през миналата година, откакто печелят първо място в влиятелното интернационално съревнование Malta Blockchain Summit Hackathon.

" 2018 беше доста значима година за DataArt. Гордеем се с достиженията на екипите ни и с доверието, което нашите клиенти ни гласоподаваха. Като световна компания, ние се стремим да сътворяваме новаторски корпоративни решения и да предоставяме чудесно обслужване”, разяснява Евгений Голанд, президент на компанията.

През миналата година DataArt става част и от годишния влиятелен лист Inc. 5000, включващ най-бързо разрастващите се частни американски компании.

Източник: computerworld.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg