Дъщерята на покойната журналистка и продуцентка Весела Тотева написа разтърсващо

...
Дъщерята на покойната журналистка и продуцентка Весела Тотева написа разтърсващо
Коментари Харесай

Дъщерята на починалата журналистка Весела Тотева написа разтърсващо послание до покойната си майка

 Дъщерята на починалата журналистка и продуцентка Весела Тотева написа разтърсващо обръщение до починалата си майка. В него Валентина Каролева с доста болежка разказва любовта и възхищението си към нея. 

Весела Тотева умря ненадейно тази година на 4 март.

Днес е премиерата на кино лентата " Доза благополучие ", изработен по автобиографичната й книга " Падение и избавление ". В нея Весела Тотева се разголва напълно, разказвайки за предишното си, за злополучния си опит с опиатите и опитите й да се измъкне от тях. 

Филмът е доста откровен и ни занимава с казуса по доста същински метод, тъкмо по този начин, както и Весела разказваше за него, намерено, без да икономисва нищо, само че с доста религия, вяра и мощ.

В ролята на Весела влиза към този момент порасналата й щерка - Валя, претърпяла дружно с майка си всички сложни моменти по пътя на зависимостта.

Ето какво написа тя в посланието си до своята отишла си по този начин без време майка:

" Здравей, мамо. Това е първото писмо, което пиша в живота си. Дори не знам по какъв начин да стартира, само че имам да ти кажа толкоз доста... Няма те в живота ми от няколко месеца. Месеци, които ме накараха да осъзная за какво са ни се случили тези 7 години, в които търсенето на щастието те трансформира в собствен заложник, а на мен ми се наложи да порасна по-бързо от другите деца.

Спомням си по какъв начин се разболя за дълго и не можеше да живееш без лекарството си. А аз, от боязън да не те изгубя, се чудех по какъв начин да се залепя за теб и не разбирах за какво трябваше да си в другата стая, когато се лекуваш. Докато един ден не открехнах вратата и видях. Там ти ставаше друга. Очите ти посивяваха, ръцете ти бяха покрити с белези, усмивката ти беше плашещо нереална до момента в който ми повтаряше “Всичко ще бъде наред, Валя ".

Като дребна чух думата " наркоман “ на няколко пъти, само че в никакъв случай не я свързвах с теб. Както за всяко дете, за мен ти беше най-хубавата майка, нищо, че от време на време заспиваше на балетните ми спектакли. Растейки започнах да съзнавам, че в действителност лекарството те погубва. Имаше дни, в които ме беше боязън да отида на учебно заведение, тъй като не знаех дали ще си ти, когато се прибера...

Но най-големият ми боязън беше да не те изгубя вечно. След време ми сподели, че си го прочела в очите ми и че това е повода да се излекуваш. Лекарите го нарекоха “силна воля ", само че аз го назовавам Любов. За мен ти си най-силната жена на света и това е нещото, което наследих от теб.

Възхищавам се на силата ти 16 години по-късно да се изправиш още веднъж пред предишното ни и пред самата себе си, и да разкажеш без срам за тези години. Вярваше, че в случай че успееш да окажеш помощ даже единствено на един младеж значи всичко си е коствало. Това се трансформира в твоята идея.

Мамо, както знаеш, книгата, която аз те накарах да напишеш, въодушеви основаването на кино лентата “Доза благополучие " и по подигравка на ориста аз играя теб. Криейки се в онази стаичка, пресъздадена напълно на снимачната площадка, осъзнах, че през цялото това време уплашената в действителност си била ти.

Независимо от всичко, през което сме минали, за мен ти си най-хубавата майка. Благодаря ти, че ме научи да имам вяра. Благодаря ти за любовта. Нашата история... нашата “Доза Щастие “ потегля по кината от през днешния ден. А твоята идея се трансформира в идеята на доста хора, които се борят за нея, тъкмо както ти постоянно си желала.

С любов, Валя. "

Филмът " Доза благополучие " е режисьорски дебют за Яна Титова и след премиерата му мненията са, че е нещо, което в действителност ще се помни в българския културен живот. В ролята на дребната Валентина се превъплъщава надарената щерка на режисьорката.

Лентата е дебют и за актрисата Валентина Каролева:

" Най-трудното беше прочувственото място, на което трябваше да се върна. Аз бях доста дребна, когато цялото това нещо ми се случи, бях почти на 4 години и на към 10 завършиха нещата. Един интервал, в който нещата ти се случват доста чисто и ясно, виждаш ги, разбираш ги по един детски метод, само че след това в порастването ги заключваш и ги оставяш някъде там ", признава актрисата Валентина Каролева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР