Дъщерята на първия демократично избран президент на България Желю Желев

...
Дъщерята на първия демократично избран президент на България Желю Желев
Коментари Харесай

Дъщерята на Желю Желев към Румен Радев: Маша на задкулисието

Дъщерята на първия демократично определен президент на България Желю Желев - Станка Желева, разгласява остро намерено писмо до настоящия президент Румен Радев във Фейсбук.

Публикуваме цялото писмо:

„ Генерал Радев,

пиша Ви това намерено писмо, тъй като надълбоко почитам, президентската институция, само че Вашите дейности и решения изцяло разрушават публичното доверие в нея.

Днес маските падат. България е в невиждана политическа рецесия. На няколкостотин километра от границите на България Русия, води нападателна война с Украйна - суверенна, демократична европейска страна. Тази война е опасност за свободна Европа и нейните полезности, и е непосредствена заплаха за Република България. В Украйна 300 000 наши сънародници живеят на територии, наранени от военните дейности. Днес повече от всеки път България се нуждае от мощно, демократично, проевропейско държавно управление, политическа непоклатимост и мощен проевропейски президент. Президент и общественик, който да сплотява нацията към европейските демократични полезности, да пази националните ползи и нашите сънародници в Украйна (не с каски и бронежилетки, а с оръжие).

Да пази България от съветските имперски ползи на Балканите.

Президент, който да утвърди мястото на България като стратегически значима, самостоятелна страна с дейна външна политика в свободна и демократична Европа.

Какъв президент има България във Ваше лице в този трагичен миг?

Военен, чиито пълномощия са да марширува, козирува и извършва заповеди (с това се справяте отлично). Лишен от всякаква политическа визия и мислене, с цел да бъде водач и още повече Президент на България.

Генерал Радев, Вашето (не)случайно избиране за президент на България, просто беше най-евтиният вид за Вашите началници в Москва. Вие бяхте определен с тяхната благословия, с цел да бъде превърната България в рупор на съветските имперски ползи в Европа. В троянски кон в Европейски Съюз. Вие бяхте определен за президент, с цел да сте лост за операция на корумпираните, алчни български политици, да бъде изцяло дискредитирана президентската институция, трансформирайки я в маша на задкулисието. В разследване на водената от Вас прокремълска политика, България се оказа в интернационална изолираност и надълбоко вътрешно разцепление.

Убеден, че вършиме най-хубавото за Родината, козирувате и изпълнявате заповедите на Кремъл! На двете си Родини, на които сте се клели във честност преди 35 години - Народна република България и Съюз на съветските социалистически републики?

Преди две години яхнахте националното неодобрение против задкулисието и корупцията, излязохте от президентството, компактно свидлив от госпожа Йотова, която следеше да не се изкажете неопитен. Това беше Вашият звезден час. И какво направихте пред събралото се голям брой от младежи, които чакаха от Вас държавническа позиция и поддръжка? Вдигнахте пестник като в руски филм. Този жест сподели всичко! Всички погледи и очаквания бяха ориентирани към Вас, към героя на деня. В този миг Вие можехте в действителност да обедините нацията, да се изправите против порочния кръг на царуващата корупция и безвластие, дирижирани от олигархичния модел, защитаващ евразийските ползи и зависимости. Поради вашата политическа непросветеност и надълбоко русофилство, Вие просто (може би без да и го осъзнавате) се превърнахте в инструмент на специфична интервенция за дискредитиране на зараждащата се нова проевропейска, самостоятелна политическа класа, бореща се за свободна, самостоятелна и демократична България, част от фамилията на Европейски Съюз и НАТО. България с нулева корупция и с работещо правораздаване, самостоятелна външна политика обслужваща единствено и само българските национални ползи. Една естествена европейска страна, в която да бъдат предпазени правата и ползите на елементарния български жител.

Първото служебно държавно управление, формирано от Вас, в което участваха тези млади, неопитни политици, даде вяра за същинска демократична смяна. Те не се опасяваха да стартират да изриват авгиевите обори на страната, с което разсъниха вяра в сърцата на българите, изтощени да живеят в корупция и липса на правораздаване. Благодарение на тях Вие спечелихте втория си мандат, хората Ви повярваха, даже и най-скептичните. Трите пъти избори за Народно събрание бяха проведени за тези млади политици да влязат в ръководството на страната с минимално болшинство, с цел да бъдат дефинитивно дискредитирани и да станат заложници и лесна плячка на партиите на статуквото. Планът ненапълно сработи, с помощта на тяхната неумелост, неуместната коалиция, скандалните министри и трагичните взаимни отстъпки, които трябваше да бъдат направени в полза на битката с корупцията и националния консенсус. Бяха компактно обградени и атакувани от кукловодите на Държавна сигурност, компромати, специфични интервенции, дискредитации от всички страни. Целта беше да се провалят, омаскарят и още веднъж страната да попадне в ръцете на задкулисието.

Каква беше Вашата държавническа поддръжка през последните 6 месеца, за съдружното държавно управление на „ Продължаваме промяната “, което трябваше да ръководи България и взема значими политически и стопански решения в конюнктура на война, вилнееща единствено на няколкостотин километра от България, и невиждана икономическа и енергийна международна рецесия.

Вие намерено застанахте на страната на агресора Русия, противопоставихте се на изпращане на военна помощ на Украйна и на това 300 000 наши сънародници да бъдат предпазени там.

Разкритикувахте напъните на държавното управление за енергийна самостоятелност на България от Русия.

Обвинихте министър-председателя Кирил Петков в национално изменничество за опитите му за решаването на несъгласията с Република Северна Македония.

Вашите позиции бяха в полза на България или Кремъл?

Отново Движение за права и свободи - « Златната акция » на прокремълската Държавна сигурност, има решаващата роля в българската политика, точно с Вашето умишлено или неумишлено подпомагане, военачалник Радев. И през днешния ден в миг на невиждана политическа рецесия, вместо да застанете на страната на младите, свободни, самостоятелни българи и категорично да отбраните държавното управление на Промяната, Вие се включвате в хора на партиите на статуквото и обвинявате „ Продължаваме промяната” в пазаруване на политици, депутати и пласиране на национални ползи. Напълно „ случайно”, тъкмо в този миг, другото про московско тамагочи, Вашият сътрудник и другар военачалник Янев записва националистическа партия и се стяга за избори.

В момента всички ретроградни сили и резиденти са включени в дейни мероприятия за събаряне и дискредитиране на обединението на смяната, на демокрацията, на проевропейските политики. И все по постоянно се чуват апели за излизане на България от Европейски Съюз и НАТО. И Вие вдигате още веднъж пестник и заставате на страната на прокремълското статукво.

Само че този път няма да Ви позволим да го извършите! Руският учебник на Държавна сигурност от школата в Симеоново, по който са учили Вашите ментори и по който ръководят досегашните политически елити, е от преди 30 години, а светът се е трансформирал доста оттогава. Шантажът и операциите с обвинявания за продажба на националните ползи в МАКЕДОНИЯЯЯ и опасността за етническия мир в България и политически безпорядък няма да ни уплашат!

Мен не ме е боязън!

Искам да пребивавам в демократична, самостоятелна и свободна България - част от Европа и моите европейски полезности да бъдат предпазени. Не искам да позволи България да бъде заложница на съветските геополитически ползи поради корумпирани политици и военни, подчинени на Москва. Ще изляза да поддържа държавното управление на „ Продължаваме промяната”, тъй като макар тяхната неумелост и позволените неточности, измежду тях виждам хора с чисти сърца и ръце, с готовност за същинска смяна в България и за отделяне от отровния проруски олигархичен модел на ръководство, в чието въплъщение се превръщате!

Призовавам Ви да обедините българската нация и отбраните нейните демократични европейски полезности. Бъдещето на България е в Европа, а не в Евразия и Вие сте индивидът, който е определен от българския народ да подсигурява това.

21.06.2022г.

Станка Желева Желева “.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР