Дъщерята на бившия полковник от руското военно разузнаване (ГРУ), оказал

...
Дъщерята на бившия полковник от руското военно разузнаване (ГРУ), оказал
Коментари Харесай

Отровеният с Новичок Сергей Скрипал живее във Великобритания и се чувства добре

Дъщерята на някогашния полковник от съветското военно разузнаване (ГРУ), оказал се двоен сътрудник, Сергей Скрипал - Юлия, е позвънила на братовчедка си в град Ярославл - Виктория Скрипал, и разказала, че татко ѝ живее във Англия и се усеща добре, само че е под непрекъснат медицински надзор. Направен му е неестествен отвор в гърлото, с цел да може да диша обикновено. Виктория Скрипал съобщила на ТАСС за този диалог, състоял се тези дни.

" Юлия се намира във Англия, при нея всичко е добре, единствено малко се е влошило зрението ѝ. Тя не живее дружно с татко си, само че те постоянно се виждат ", оповестява братовчедката Виктория, представена от ТАСС.

Юлия ѝ споделила още, че Сергей Скрипал се пробва да се занимава със спорт и като цяло се усеща обикновено. " Той се намира в някакво държавно институция в Англия. Те не са ходили в Нова Зеландия, а са останали в Англия ", добавила Виктория. Според нея Юлия не изключва двамата с татко ѝ един ден да дойдат в Русия.

По-рано Виктория заяви, че Сергей два пъти ѝ е звънил напролет на предходната година, а през юни същата година е разговарял с майка си Елена, която също живее в Ярославл.

През март 2018 година Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха отровени в английския град Солсбъри и следствие на английските медици сподели, че за задачата е употребявано съветското бойно нервнопаралитично вещество Новичок. Британските управляващи упрекнаха Русия в опита за ликвидиране на Скрипал. Бившият полковник от съветското ГРУ през 2006 година бе наказан на 13 година затвор за измяна в родината си, откакто се оказа, че е бил сътрудник и на английското разузнаване. От 2010 година той живее във Англия в резултат на стратегия за замяна на шпиони.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР