Държим го в ръка, докато отивате до магазина. Заспиваме докато

...
Държим го в ръка, докато отивате до магазина. Заспиваме докато
Коментари Харесай

5 грешки, които допускаме, използвайки телефона си

Държим го в ръка, до момента в който отивате до магазина. Заспиваме до момента в който си играете на него. Събуждате се и първо поглеждаме към него.
Телефонът е неизменима част от нашето всекидневие, която обаче нанася своите вреди, поради допусканите от нас неточности в използването на устройството.
Ще ви покажем постоянно срещаните неточности, които позволяваме употребявайки мобилните устройства, които от своя страна вредят на нашето здраве.

Спрете да спите с телефона
Мобилният телефон излъчва радиовълни, макар че това към момента не е доказано, проучвания не престават да демонстрират по какъв начин тези талази могат да повлияят на мозъка ни. За да се предпазите от нездравословното излъчване си изключете телефона или го оставете на самолетен ежим.

Използвайте филтър за синя светлина
Синята светлина от екрана въздейства на мелатонина, хормонът на съня. Тази светлина може да докара до проблеми с очите и болежка в глава. Най-доброто решение е да си включите филтъра за синя светлина.

Слаб сигнал – мощна щета
Слабият сигнал на телефона значи, че той черпи повече сила, с цел да излъчи нужния сигнал. За да не вреди това на вашето здраве употребявате стационарен телефон, на местата, на които сигналът е слаб или просто спрете да ползвате телефона си.

Спри да държиш телефона в ръка
Когато държите телефона си той излъчва избран сигнал, към 900 MHz, който от своя страна нагрява самото устройство. А наоколо до кожата не е целесъобразна. Просто носете телефона в чантата. А когато говорите по него използвайте слушалки.

Изправи си врата, когато пишеш
Започва да се появява синдром на така наречен „ текстова шия”. Формата, която заемаме, когато пишем повлиява извънредно отрицателно на нашето здраве, тъй като провокира увреждане на гръбнака.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР