Държим да подчертаем, че ние сме прекратили всякакви отношения със

...
Държим да подчертаем, че ние сме прекратили всякакви отношения със
Коментари Харесай

Собствениците на Efbet: Нямаме отношения със засегнатите от закона Магнитски лица

Държим да подчертаем, че ние сме прекратили всевъзможни връзки със засегнатите от закона " Магнитски " лица. Това се споделя в позиция на притежателите на Efbet - Стефан, Боян и Цветомир Найденови , изпратена до медиите.

Припомняме, че през вчерашния ден Министерството на финансите на лицата, които попадат или евентуално биха попаднали в обсега на глобите, наложени от Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на финансовото ведомство на Съединени американски щати. В разширения лист са включени точно тримата, които са някогашни съдружници с хазартния необут Васил Божков .

" Ние инициирахме доста преди ограниченията по закона „ Магнитски “ дейности за уличаването на Васил Божков в корупционни и пристъпни действия с риск за нашата сигурност и бизнес. На фона на нашето незаслужено попадане в този лист още по-впечатляваща е неналичието на редица имена - настоящи съдружници на глобените лица все още или в интервал доста по-близък до сегашното от нашето съдружничество. ", написа в позицията на сем. Найденови.

Във връзка с това предприемачите декларират, че са подхванали всички разрешени от закона ограничения в своя отбрана и са изпратили документи до държавните институции - Министерство на финансите, ДАНС, Национална агенция за приходите и Министерския съвет. Не се споделя обаче какво е наличието на тези документи.

" Включването ни в този лист е обезпокоителен сигнал за върховенството на закона в страната и дава доста рискова противоположна връзка към надигащото се гражданско общество, че достойното отстояване на гражданска позиция и дейностите против корупцията и беззаконието, могат да се извърнат във щета на хората, които са подхванали тези дейности. Борбата ни не е единствено за изчистване на нашите имена и известност - това са дейности за отстояването на правилата на гражданското общество в България ", приключва позицията на Найденови.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР