Държавното обвинение образува още едно досъдебно производство за неспазена карантина,

...
Държавното обвинение образува още едно досъдебно производство за неспазена карантина,
Коментари Харесай

23-годишна кифла от Пловдив не спаси карантината си и сега съжалява жестоко

Държавното обвиняване образува още едно досъдебно произвеждане за неспазена карантина, този път против 23-годишна жена, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Жената е влезнала в страна на 17 март през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост Видин-Калафат “ с автомобил с кърджалийска регистрация. В известието не се показва от кое място е пътувала тя.

Декларирала, че ще извършва 14-дневната си карантина в село в община Раднево, област Стара Загора. При последвала инспекция на 18 и на 19 март обаче служителите на реда не намират дамата на посочения от нея адрес.

Майка ѝ обяснила, че досега щерка ѝ не се е прибирала в селото, както е показала в декларацията си. Полицейските екипи направили инспекция и на непрекъснатия адрес на дамата в друго село в общината, само че било открито, че и там не е обитавала.

Образувано е досъдебно произвеждане за неспазването на карантината, което е взето под специфичен контрол от Апелативна прокуратура – Пловдив, според заповед на основния прокурор.

Нарушаването на наложителната 14-дневна карантина е закононарушение по чл.355 ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс, напомнят от държавното обвиняване.

Наказанието за нарушение на разпоредба, правила или ограничения, издадени срещу разпространението или появяването на заразна болест по хората, по време на зараза, пандемия или изключително състояние, е до пет години „ отнемане от независимост “ и санкция в размер от 10 до 50 хиляди лв.
.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР