Държавното дружество“ТЕЦ Марица Изток 2 внесе в Търговския регистър документи

...
Държавното дружество“ТЕЦ Марица Изток 2 внесе в Търговския регистър документи
Коментари Харесай

ТЕЦ “Марица Изток 2” увеличава капитала си с 597,9 млн. лв. дългове към БЕХ

Държавното сдружение “ТЕЦ Марица Изток 2 ” внесе в Търговския указател документи за увеличение на капитала си с 597 955 260 лева Така БЕХ и държавната централа извършват решението на Народното събрание от 31 януариq гласувано със 158 гласа “за ” в залаq за увеличение на капитала на сдружението. Това е мярка за избавяне на дъжавния тец от банкрут.

Срещу това решение се оповестиха работодателите.

Другият миг е, че Министерството на енергетиката изиска позволение от Брюксел да усили капитала с част от задълженията. Към четвъртък няма позволение от Еврокомисията това да стане.

Към документите, импортирани в регистъра, е приложено решение на борда на шефовете на БЕХ, който е притежател на централата. Става ясно, че има и протокол от министъра на енергетиката.

В нарастването на капитала са консолидирани 10 дълга на Топлоелектрическа централа “Марица Изток 2 ” от 2015 до 2019 година Най-големият е от 2019 година, той е в размер на над 429 млн. лв.. С тези пари Българският енергиен холдинг е купил въглеродни излъчвания за централата, с цел да може тя да работи.

Топлоелектрическа централа “Марица Изток 2 ” стартира да изпада в тежко финансово положение от момента, в който започнаха поетапно да отпадат безплатните квоти, а на пазара на излъчвания те нарастнаха неимоверно до 25 евро за звук.

От информация за финансовото ѝ положение към 28 февруари излиза наяве, че общо отговорностите й са 1,6 милиарда лева /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР