Държавното бюро за разследване на Украйна възбуди наказателно дело за

...
Държавното бюро за разследване на Украйна възбуди наказателно дело за
Коментари Харесай

Петро Порошенко отива на съд за държавна измяна

Държавното бюро за следствие на Украйна възбуди наказателно дело за държавна измяна против някогашния президент Петро Порошенко, оповестиха от пресслужбата на министерството.

 © БГНЕС
Причината за следствието е заявление от Андрей Портнов, някогашен заместник-ръководител на президентската администрация на Виктор Янукович.

Става дума за събитията от ноември предходната година, когато кораби на украинския флот се пробваха да преминат от Черно море в Азовско море през Керченския пролив и бяха арестувани от съветски граничари.

Портнов упреква Порошенко във обстоятелството, че той, като държавен глава, е направил изменничество, като е изпратил моряци в Керченския пролив.

Освен обвиняването в държавна измяна, делото съдържа и пледиране за „ дейности, ориентирани към принудително изменение или унищожаване на конституционната система и към изземване на държавната власт ” и „ корист на служебно лице с власт или служебно състояние ”.

Андрей Портнов е заместник-ръководител на президентската администрация на Виктор Янукович. Той напуща Украйна през февруари 2014 година, незабавно след държавния прелом и от този момент живее в Москва и Виена. В момента има намерение да се занимава с политика и юриспруденция в Украйна.

Друг правосъден развой ще бъде обвързван с телевизионния канал " Прямой ", който, съгласно Портнов, Порошенко също купува за пране пари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР