Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура обяви поръчка за проектиране и изграждане

...
Коментари Харесай

Варна и Бургас ще имат нови яхтени зони в пристанищата

Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура " разгласи поръчка за планиране и създаване на две яхтени зони - по една на пристанището Бургас и във Варна, плюс сервизна зона във Варна за ремонт и домуване на яхти.
,
Индикативната стойност на поръчката е 11 млн. лева Разделена е на две позиции надлежно за всеки град. Крайният период за подаване на офертите е 18 май. Кандидатите ще имат 9 месеца за осъществяването - 2 за планиране и 7 за създаване. В момента и в двата града няма построена яхтени пристанища, а работят няколко дребни марини.
Какво плануват плановете
От по-детайлните описания на поръчката излиза наяве, че плануванаъа акватория за всяка от зоните ще бъде към 25 - 30 декара. Яхтеното пристанище в Бургас ще бъде на държавното Бургас - Изток 1, като останалата част от пристанището беше концесионирана от братята Кирил и Георги Домусчиеви. Това демонстрира приложената карта пред зоната на Магазията. А във Варна на терминал Варна Изток наоколо до паркинга и заведенията. Сервизната зона ще е в регион Аспарухово - южна промишлена зона.

Яхтените зони ще се построяват от система от понтони, свързани със съществуващата кейова структура и закрепени с котви и вериги. Предвижда се и създаване на нужната брегова и плаваща инженерна инфраструктура (ток, вода, ВиК, боклуци, гориво и др), нужни действието на зоните, а също и за безвредното швартоване и домуване на до 150 броя разнообразни топове яхти. Това гласи описнието на поръчката.

Най-много ще са местата за лодки до 9 метра - 75 на брой или половината от марината, а за лодки от 20 до 25 метра ще има по 12 места.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР