Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън изрази пълната подкрепа на

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън изрази пълната подкрепа на
Коментари Харесай

Нигерия има пълната подкрепа на САЩ, увери Рекс Тилърсън

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън изрази цялостната поддръжка на страната си за Нигерия в битката против ислямистката формация "Боко харам ", месец след отвличането на 110 ученички в Североизточна Нигерия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

"Неотдавнашното похищение на 110 ученички е сърцераздирателно. Нигерия има цялостната поддръжка на Съединени американски щати. Работим дружно като сътрудници в тази битка против джихадистите от "Боко харам ", съобщи Тилърсън след среща в Абуджа с нигерийския президент Мухамаду Бухари. Съединени американски щати не са получили пряк отговор от Северна Корея на единодушието на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила да одобри поканата на водача й Ким Чен-ун за среща, само че Вашингтон чака да получи подобен отговор, сподели Тилърсън, представен от АП. Преди срещата сред Тръмп и Ким би трябвало да се изминат още някои междинни стъпки. Сега нещата са на напълно ранен стадий, уточни Тилърсън.

Засега не е контрактувано мястото на тази среща. Важно е тези разисквания сред Съединени американски щати и КНДР да протичат дискретно, означи той.
"Да запазим самообладание и да забележим какво ще стане ", сподели Тилърсън. Преди Нигерия Рекс Тилърсън направи малко посещаване в Чад, където съобщи, че тази страна е значим сътрудник на Съединени американски щати в битката с джихадизма. Той изрази безпокойствие от наличието на бойци на "Ислямска страна " в западноафриканския регион Сахел и подсети, че Вашингтон е заречен финансова поддръжка за районните многонационални сили Г-5 Сахел, които се борят с джихадистите в този регион.

Тилърсън изясни, че включването на Чад в лист със възбрана за пътешестване на негови жители в Съединени американски щати се дължи на съществуващия по границите на страната спор с джихадисти. Посещението на представители на Държавния департамент в Чад през декември м.г. за усилването на паспортния надзор и обмена на информация може да разреши извеждане на Чад от този черен лист, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР