Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео ще замине на европейско

...
Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео ще замине на европейско
Коментари Харесай

Помпео започва серия от визити в Европа

Държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео ще замине на европейско турне от 27 септември до 2 октомври. По време на което ще посети Гърция, Италия, Ватикана и Хърватия. Това се показва в изказване, оповестено от пресслужбата на Държавния департамент.

"В Гърция държавният секретар ще се срещне с премиера Кириакос Мицотакис и външния министър Никос Дендиас, с цел да удостовери споделена решителност за поощряване на сигурността, мира и просперитета в Източното Средиземноморие ", се споделя в текста.

По време на визитата Помпео ще подпише съглашение за науката и технологиите, както и ще разиска с представители на енергийния бранш енергийна диверсификация и инфраструктурни планове.

Програмата в Рим планува диалози с премиера Джузепе Конте и външния министър Луиджи Ди Майо, които ще преглеждат въпросите за противопоставяне на ковид, общи закани и обезпечаване на районна непоклатимост.

"Във Ватикана държавният секретар ще приказва на симпозиум за свободата на религията на 30 септември. Ще се проведат срещи с държавния секретар кардинал Пиетро Паролин и секретаря за връзки с страните монсеньор Ричард Галахър ", съобщи пресслужбата.

Хърватската част от турнето включва срещи с премиера Андрей Пленкович и външния министър Гордан Радман. Страните ще обсъдят съдействието в региона на защитата, вложенията и обстановката на Балканите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР