Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо предупреди руския външен министър

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо предупреди руския външен министър
Коментари Харесай

Помпео заплаши Русия с ответни мерки, ако се намеси в президентските избори в САЩ

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо предизвести съветския външен министър Сергей Лавров Москва да не се меси в американските президентски избори от 2020 година, съобщи Франс прес.

" По въпроса за намесите във вътрешните ни каузи бях явен, че това е неприемливо. Ясно споделих на Русия, че в случай че тя или различен задграничен състезател пристъпи към подкопаване на демократичните ни процеси, ще предприемем ответни ограничения ", сподели Помпео на взаимна конференция с съветския си сътрудник във Вашингтон.

" Администрацията на Тръмп постоянно ще работи за отбрана на честността на предизборните ни интервали ", добави той. Сергей Лавров отхвърли всички обвинявания.

" Отново подчертахме, че всички спекулации за по този начин наречената ни интервенция във вътрешните процеси на Съединени американски щати са лишени от съображение. Те не са подкрепени от нито един факт. Никой не ни е показал доказателства чисто и просто тъй като такива няма ", съобщи Лавров.-->
 
 БГНЕС

Помпео съобщи още, че Съединени американски щати приканват Русия да поддържа концепцията за производство на свободни и обективни избори във Венецуела, съобщи ТАСС.

На 23 януари венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо се прогласи за и.д. президент на Венецуела. Той бе приет за подобен от Съединени американски щати и още няколко десетки страни, измежду които са членовете на Групата от Лима без Мексико, както и Организацията на северноамериканските страни и множеството страни от Европейски Съюз.
 
Russian Foreign Minister Sergey Lavrov: " We have highlighted once again that all speculation about our alleged interference in domestic processes in the US are baseless. There are no facts that would support that...no one has given us this proof because it simply does not exist "
— Aaron Rupar (@atrupar)

Президентът на Венецуела Николас Мадуро дефинира ставащото като опит за държавен прелом. Той е подкрепян от страни като Русия, Беларус, Боливия, Иран, Китай, Куба, Никарагуа, Сирия и Турция.

Отношенията сред Съединени американски щати и Русия би трябвало да бъдат по-добри, в сравнение с през последните години и над това работят и двете страни, съобщи Помпейо.

" Двустранните ни връзки са комплицирани. Сътрудничим си в някои области, а в други се конкурираме ", добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР