Държавният секретар на САЩ Майк Помпео обвини в понеделник Китай,

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео обвини в понеделник Китай,
Коментари Харесай

Помпео обвини Китай в дезинформация за коронавируса

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео упрекна в понеделник Китай, че популяризира дезинформация по отношение на пандемията на ковид и прикани за транспарантно шерване на значими данни за броя на случаите и смъртността.

" Виждали сме акции за дезинформация освен от Иран и Русия, само че и от Китай и други, с цел да избегнат отговорността и да сеят комплициране за това къде е почнал вирусът ", сподели Помпео в телефонно изявление за медии от Азия, Океания и Съединени американски щати

Той настоя, че и други международни сили споделят загрижеността му. На срещата на върха на Г7 един от министрите приказва с мен за обстоятелството, че европейците са били унизени в Африка поради акция за дезинформация, че този вирус е основан някъде в Европа ", сподели той.

В изявлението от понеделник секретарят се въздържа от потреблението на " вирусът Ухан ", като вместо назова пандемията като COVID-19, формалното име, несъмнено от Световната здравна организация, което демонстрира известно внимание на Пекин.

Помпео обаче осъди решението на Пекин да изхвърли американските кореспонденти от Китай.

" Това ще понижи потенциала на всички нас да разберем какво се случва " в Китай и целия район и да имаме положителни набори от данни ", сподели той.

Припомняме, че Китай и Съединени американски щати взаимно се упрекнаха за появяването на вируса. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР