Държавният секретар на САЩ Антони Блинкен заяви, че САЩ не

...
Държавният секретар на САЩ Антони Блинкен заяви, че САЩ не
Коментари Харесай

Блинкен: САЩ не са враг на руснаците

Държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен съобщи, че Съединени американски щати не са зложелател на руснаците.

„ В продължение на тридесет години ние поддържаме постоянни връзки на съдействие с Москва, тъй като имаме вяра, че сигурна и просперираща Русия е в полза на Америка. Надяваме се, че Русия ще бъде свободна и отворена, изцяло интегрирана в света “, сподели държавният секретар на Съединени американски щати.

В тирада във Финландия, която след нахлуването на Русия в Украйна, се отхвърли от историческото си здравомислие и се причисли към НАТО, държавният секретар Антони Блинкен сподели, че войната, стартирана от президента, е „ несполучлив проблем “.

„ Когато погледнете дълготрайните стратегически цели и цели на президента Путин, няма подозрение: Русия е доста по-зле през днешния ден, в сравнение с беше преди пълномащабното навлизане “, сподели Блинкен.

" Там, където Путин имаше за цел да покаже мощ, той разкри уязвимост. Там, където възнамеряваше да раздели, той се сплоти ", добави още Блинкен.

Блинкън произнесе речта с вярата да изложи твърда позиция на Съединени американски щати, защото предвижда възходящи апели за преустановяване на огъня или спокойно съглашение, откакто украинските сили започнаха контраатака.

„ Точно, тъй като нямаме илюзии по отношение на стремежите на Путин, ние имаме вяра, че предпоставката за смислена дипломация и същински мир е по-силна Украйна – способна да възпира и пази всяка бъдеща експанзия “, разяснява Блинкен.

„ Инвестирането в силата на Украйна не е за сметка на дипломацията – тя проправя пътя за нея “, съобщи Блинкен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР