Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен проведе разговори в Германия

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен проведе разговори в Германия
Коментари Харесай

Блинкен и Аналена Бербок: Санкциите срещу Русия ще са координирани

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен организира диалози в Германия с колежката си по дипломатическа позиция Аналена Бербок, на които представители на двете западни страни разискаха наличните им способи за противопоставяне на " ръката на Москва ".

Сред към момента наличните лостове Блинкен уточни " Северен поток 2 ", като означи, че той ще остане подобен, до момента в който не стартират доставките на газ за Европа.

В същото време американският посланик не пропусна да напомни, че Вашингтон „ постоянно е бил срещу построяването на Северен поток-2 и не е желал стартирането му “.

Междувременно планът към този момент е осъществен и е минал всички механически стадии, нужни за пускане на употреба - и двете линии на тръбопровода са запълнени с газ.

Началото на изпомпването на съветски газ се забавя единствено заради закъснение на прехвърлянето на документа от оператор към Федералната мрежова организация на Германия, оповестява IReactor.

Разбирайки това, на заключителната конференция в края на срещата, Блинкен сподели:

- Съединените щати са разискали със съдружниците разнообразни разновидности за отговор на разнообразни сюжети на дейностите на Русия във връзка с Украйна.

- Съединените щати не преглеждат обособени, по-малко обилни наказания при положение на „ дребна “ ескалация на обстановката към Украйна.

- Санкциите на Запада при положение на съветска офанзива против Украйна ще бъдат координирани.

-Не виждам нищо провокативно в доставките на оръжие за Украйна от Запада.

- Съединени американски щати няма да могат да се върнат към използването на Съвместния изчерпателен проект за деяние, в случай че не бъде реализирано съглашение с Иран през идващите седмици.

Той сподели още, че в петък ще показа на съветския външен министър Сергей Лавров общата позиция на Съединени американски щати и Европа за деескалация към Украйна.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР