Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и основните съюзници на

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и основните съюзници на
Коментари Харесай

Всяка по-нататъшна агресия би имала тежки последици. САЩ и Германия с ново предупреждение за Русия

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и главните съдружници на Вашингтон в Европа насочиха ново предизвестие към Москва за "тежки последствия ", в случай че тя работи нападателно по отношение на Украйна.

Опасенията в западните столици не престават да нарастват поради продължаващото скупчването на съветски войски покрай границата с Украйна. Според Вашингтон тази подготовка би могла да е въведения към офанзива с "много малко предупреждение ".

Блинкен е в Берлин на 20 януари, с цел да се срещне с външните министри на Германия, Франция и Обединеното кралство. По време на визитата си той сподели, че в случай че някакви съветски сили преминат през украинската граница, ще има "бърз, сериозен отговор от Съединените щати и нашите съдружници и сътрудници ".

На взаимна конференция с Блинкен, немският външен министър Аналена Бербок сподели, че министрите "призовават Русия да предприеме стъпки за деескалация " на обстановката.

"Всяка по-нататъшна нападателна позиция, всяка по-нататъшна експанзия би имала тежки последствия ", сподели Бербок.

След срещата в Берлин Блинкен се насочва към Женева, където ще се види с съветския външен министър Сергей Лавров.

Русия е събрала почти 127 000 войски по границите на Украйна и е разположила още военни сили в Беларус за взаимни учения сред Москва и Минск, които съгласно Запада са единствено предлог.

На конференция на 19 януари че съгласно него Путин ще "влезе " в Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР