Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви в излъчено днес

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви в излъчено днес
Коментари Харесай

От кого зависи изграждането на Северен поток-2

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи в излъчено през днешния ден изявление за Си Ен Ен, че в последна сметка зависи от строителите на газопровода " Северен поток-2 " дали той да бъде приключен макар опълчването на Вашингтон. На въпрос дали американското държавно управление може да направи нещо, с цел да спре газопровода от Русия до Германия, Блинкън отговори следното: " Е, в последна сметка това зависи от тези, които се пробват да построят газопровода и да го завършат. Ние просто искахме да сме сигурни в вярното схващане на нашата позиция, нашето опълчване на газопровода ".

По тематиката за строителството на " Северен поток-2 " американският държавен секретар, означи още, че съгласно Съединени американски щати концепцията не е добра и е било значимо въпросът да може да се разиска директно с близкия сътрудник Германия, както е точно е направил той. По думите му Конгресът е на същото мнение. Според (американското) законодателство ние наложихме наказания против фирмите, които вземат участие в строителството и се пробват да завършат газопровода. Ясно декларирахме, че ще продължим да го вършим, акцентира Блинкън.

Отношенията сред Съединени американски щати и Китай получават все по-конфронтационен темперамент, съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкън в изявление, излъчено през днешния ден по телевизия Си Ен Ен, съобщи Ройтерс. " В връзките ни с Китай все по-ясно се открояват детайли на борба и конкуренция ", посочи Блинкън пред Си Ен Ен.

Държавният секретар означи, в това време, че сред двете страни има и области на съдействие.

Съединените щати разкритикуваха през вчерашния ден въведените от Китай наказания против двама американски чиновници, занимаващи се с въпросите на религиозната независимост, и против канадски народен представител, наложени във връзка със разногласието за политиката на Пекин във връзка с изповядващите исляма уйгури, както и на други малцинства. " В последна сметка ние би трябвало да действаме по отношение на Китай от позиция на силата ", съобщи държавният секретар. Той акцентира, че Съединени американски щати ще разчитат на поддръжката на своите сътрудници и съдружници.

Американското държавно управление също по този начин скоро ще приключи разбора си на дейностите на Русия, които прави оценка като враждебни, добави Блинкън. " Навсякъде виждаме разнообразни образци за съветската експанзия. (...) Президентът (на Съединени американски щати Джо Байдън) даде ясно да се разбере, че тези дейности ще имат последици. Завършваме разбора на осъществените против нас хакерски атаки посредством компанията " Соларуиндс ", намесата в изборите ни, потреблението на химическо оръжие в опита за убийството на Алексей Навални ", съобщи Блинкън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР