Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън призова западните нации в

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън призова западните нации в
Коментари Харесай

Блинкън призовава Запада за единство в борбата с безмилостната руска агресия

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън прикани западните народи в сряда да останат единни в лицето на това, което той назова " безмилостна " съветска експанзия против Украйна и увери водача на Украйна в тяхната поддръжка, като в същото време прикани украинците да бъдат мощни, оповестява АП.

Блинкън сподели на украинския президент Володимир Зеленски по време на посещаване в Киев, че Съединени американски щати и техните съдружници са твърди в поддръжката за страната му и нейните демократични желания на фона на възходящите страхове от евентуално неизбежна съветска инвазия.

Блинкън сподели, че Русия има проекти да ускори военното си наличие от към 100 000 бойци по украинската граница и допусна, че скоро броят им може да се удвои . Блинкън сподели също, че няма да показа формален писмен отговор на настояванията на Русия , когато се срещне в петък с съветския външен министър.

 Блинкън приканва Лавров Русия да не натрупа войска в и до Украйна
Блинкън приканва Лавров Русия да не натрупа войска в и до Украйна

Лавров прикани Блинкън да не повтаря спекулации за идна експанзия на Русия

" Украинският народ избра либерален и европейски път през 1991 година Те поеха на Майдана, с цел да защитят този избор през 2013 година и за жалост сте изправени пред безмилостна експанзия от Москва ", сподели Блинкън, имайки поради пътят на Украйна след разпадането на Съветски съюз.

" Нашата мощ зависи от запазването на нашето единение и това включва единството в Украйна ", сподели той на Зеленски. " Мисля, че една от дългогодишните цели на Москва е да се опита да посее разделения сред и вътре в нашите страни и просто не можем и няма да им позволим да създадат това ".

Администрацията на Байдън съобщи по-рано, че дава спомагателни 200 милиона $ отбранителна военна помощ на Украйна, с цел да помогне за отбраната на нейния суверенитет и териториална целокупност. Зеленски благодари на Блинкън за помощта , както за визитата му и уверенията в поддръжка.

" Тази военна поддръжка приказва освен за нашите стратегически проекти за присъединение на Украйна към алианса, само че и по-важното за равнището на нашите военни, нашите военни доставки ", сподели той, имайки поради желанието на Киев да се причисли към НАТО.

" Ако желаеме трагично бързи стъпки в модернизирането на армията, имаме потребност от помощ , изключително в тези сложни времена ", сподели Зеленски. " Вашето посещаване е доста значимо. Това още един път акцентира вашата мощна поддръжка за нашата самостоятелност и суверенитет. "
 Съединени американски щати отпуснаха 200 млн. $ военна помощ на Украйна
Съединени американски щати отпуснаха 200 млн. $ военна помощ на Украйна

На фона на евентуалната заплаха от съветска атака
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР