Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън по време на съвместна

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън по време на съвместна
Коментари Харесай

Мария Захарова: Русия никога не е използвала енергията като оръжие

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън по време на взаимна конференция с външния министър на Канада Мелани Джоли намерено и нахално приказва за претекстовете на Съединени американски щати и НАТО за унищожаването на газопроводите „ Северен поток 1 “ и „ Северен поток 2 “.

Това написа в понеделник в канала си в " Telegram " формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ Блинкън намерено, без да се смущава, приказва, че Съединени американски щати и техните сътрудници от НАТО имат претекстове да разрушат газопроводите „ Северен поток 1 “ и „ Северен поток 2 “, сподели още Захарова.

Захарова цитира речта на Блинкън:

„ Северен поток 1 “ и „ Северен поток 2 “ не изпомпваха газ за Европа в този миг. " Северен поток - 2 ", както знаете, в никакъв случай не беше пуснат в употреба. „ Северен поток 1 “ беше спрян за няколко седмици заради обстоятелството, че Русия употребява силата като оръжие “, предава Захарова думите на държавния секретар.

" Русия в никакъв случай не е употребила силата като оръжие. Русия, а преди нея Съюз на съветските социалистически републики, просто доставяше Европа с газ. Непрекъснато. В продължение на 50 години. Лъжите на Вашингтон единствено удостоверяват неговото незаконно манипулиране по тази тематика ", разяснява Захарова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР