Държавният секретар на Съединените щати Майк Помпео заяви, че има

...
Държавният секретар на Съединените щати Майк Помпео заяви, че има
Коментари Харесай

Високопоставени руски служители са поръчали Навални, каза държавният секретар на САЩ

Държавният секретар на Съединените щати Майк Помпео съобщи, че има огромна възможност съветският опозиционер Алексей Навални да е токсичен по заповед на високопоставени представители на съветската власт, предадоха международните организации.

Навални сега е на лекуване в берлинска клиника, като положението му се усъвършенства. Военна лаборатория към немските въоръжени сили потвърди, че той е бил токсичен в Руската федерация с химическото оръжие „ Новичок”. Кремъл отхвърля да има пръст в опита за ликвидиране.

Западните страни приканиха съветските управляващи да стартират следствие, а виновните лица да бъдат изправени пред правораздаването. Президентът Владимир Путин е декларирал в телефонен диалог с италиански министър председател Джузепе Конте, че ще сътвори комисия за следствие на случилото се с Навални.

По-рано през днешния ден „ Шпигел” заяви, че Навални се възвръща от отравянето с нервнопаралитичното вещество „ Новичок " и към този момент е кадърен още веднъж да приказва. Германия желае пояснения от Русия за станалото, само че тя отхвърля да е забъркана по някакъв метод. Полицейската защита на болничното заведение е била засилена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР