Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен заяви, че страната

...
Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен заяви, че страната
Коментари Харесай

Блинкен: Поддържаме контакт с Русия, не искаме трета световна война

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен съобщи, че страната му не желае трета международна война.
Следвайте " Гласове " в.

Съединените щати не престават да разискват с Русия проблемите на сигурността, с цел да избегнат ескалацията на украинския спор. Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в изявление, излъчено тази заран от , оповестява ТАСС.
„ Поддържаме контакт с Русия, тъй като има съществени въпроси, които би трябвало да бъдат разисквани “, сподели Блинкен, имайки предвид опасенията на Вашингтон от възможното потребление на нуклеарни оръжия от Русия в спора в Украйна. „ Не сме забелязали специфични придвижвания в тази посока, само че има безпокойствие. Не го изключваме “, добави държавният секретар на Съединени американски щати.
„ За президента Байдън е значимо да се избегне разширението на спора. Напротив, ние желаеме да го спрем, а не да го разширяваме. Не желаеме война с Русия, най-много нямаме потребност от трета международна война, не това се опитваме да реализираме ", сподели Блинкен.

Ръководителят на американската дипломация не отговори непосредствено на въпроса на журналиста дали Съединените щати са подготвени да прегледат опцията за директни контакти сред Байдън и съветския президент Владимир Путин при положение на неотложно преустановяване на спора. " Не мога да изхождам от тази догадка. Най-важното в този момент е да реализираме обективен и дълготраен завършек на тази война. А след това ще забележим ", отговори той.
Президентът Байдън сподели през вчерашния ден, че е подготвен да разиска с Путин опцията за преустановяване на военните дейности в Украйна, само че не възнамерява сходни контакти в близко бъдеще, смятайки, че Москва първо би трябвало да вземе съответните решения. Говорейки на взаимна конференция с френския президент Еманюел Макрон след края на диалозите им в Белия дом, Байдън сподели, че има намерение да се съветва със съдружниците от НАТО преди такива диалози.
Френският президент съобщи, че има намерение да продължи договарянията с президента на Русия и изрази предпочитание да разиска с него обстановката към Запорожката атомна електроцентрала, прибавя ТАСС.
 
 
 
02 Дек 20223502 Дек 202281502 Дек 20225702 Дек 202238802 Дек 202234302 Дек 2022114КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022184319 Ное 2022100929 Ное 202239424 Sep 20223105
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР