“Държавният секретар има достоверна информация, че Миталов е участвал, директно

...
“Държавният секретар има достоверна информация, че Миталов е участвал, директно
Коментари Харесай

Вашингтон: Имаме достоверна информация за Миталов

“Държавният секретар има достоверна информация, че Миталов е взел участие, непосредствено или косвено, в сериозна корупция в качеството си на арбитър от Специализирания углавен съд. Тази корупция подкопава върховенството на закона и демократичните институции в България. ”

Това оповестиха от Държавния департамент на Съединени американски щати пред вестник “Сега ” във връзка решението на държавния секретар Майк Помпео арбитър Андон Миталов и фамилията му да не могат да влизат в Америка, защото магистратът е забъркан в сериозна корупция.

От “Сега ” са попитали какви тъкмо са корупционните дейности на Миталов и по кое време са осъществени. А също и от кого е пристигнал сигналът против него. Държавният департамент беше запитан и дали ще има и други оповестени от Помпео имена по случая “Миталов ”, както и дали ще има оповестени по други случаи.

В отговорите на Държавния департамент няма съответни отговори на тези въпроси. Казва се, че законът, по който е глобен Миталов, “не дава съответна формулировка на “сериозна корупция ”, по принцип ние преглеждаме характера на корупционните дейности, в това число и техния възможен резултат върху националните ползи на Съединени американски щати ”. Външното министерство на Америка изяснява още, че “най-общо казано, корупцията нанася основни вреди върху стопанската система, обществото и сигурността на дадена страна, може да улесни проведената престъпност и да отслаби публичното доверие във върховенството на закона и в ръководството. Това има директно отражение върху националната сигурност на Съединените щати, техните стопански и външнополитически ползи и, уверени сме, тези на партньорските на Съединени американски щати страни ”.

В отговора се добавя, че когато държавният секретар на Съединени американски щати получи достоверна информация, че длъжностно лице е взело участие непосредствено или косвено в сериозна корупция или в тежко нарушение на човешките права, той е длъжен да уточни обществено или конфиденциално това длъжностно лице и най-близките му родственици. “Държавният департамент ще продължи да употребява тези пълномощия и всички налични принадлежности в битката против корупцията в световен мащаб. В взаимозависимост от съответните условия някои оповестявания се вършат обществено, до момента в който други могат да бъдат конфиденциални ”, гласи отговора до “Сега ”. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР