Държавният секретар има достоверна информация, че Миталов е участвал, директно

...
Държавният секретар има достоверна информация, че Миталов е участвал, директно
Коментари Харесай

Вашингтон: Имаме достоверна информация за Миталов

Държавният секретар има достоверна информация, че Миталов е взел участие, непосредствено или косвено, в сериозна корупция в качеството си на арбитър от Специализирания углавен съд. Тази корупция подкопава върховенството на закона и демократичните институции в България, пишат от Държавния департамент на Съединени американски щати до " Сега ".

От медията са попитали: какви тъкмо са корупционните дейности на Миталов и по кое време са извършени; от кого е пристигнал сигналът против него, както и дали ще има и други оповестени от Помпео имена по случая " Миталов ". В отговорите на Държавния департамент няма съответни отговори на тези въпроси.

Казва се, че законът, по който е глобен Миталов, " не дава съответна формулировка на " сериозна корупция ", по принцип преглежда характера на корупционните дейности, в това число и техния възможен резултат върху националните ползи на Съединени американски щати ".

В отговора се добавя, че когато държавният секретар на Съединени американски щати получи достоверна информация, че длъжностно лице е взело участие непосредствено или косвено в сериозна корупция или в тежко нарушение на човешките права, той е длъжен да уточни обществено или конфиденциално това длъжностно лице и най-близките му родственици.

" Държавният департамент ще продължи да употребява тези пълномощия и всички налични принадлежности в битката против корупцията в световен мащаб. В взаимозависимост от съответните условия някои оповестявания се вършат обществено, до момента в който други могат да бъдат конфиденциални ", гласи още отговорът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР