Държавният обществен доставчик Булгаргаз е внесъл заявление в енергийния регулатор

...
Държавният обществен доставчик Булгаргаз е внесъл заявление в енергийния регулатор
Коментари Харесай

По-скъп с 3.5% газ за юли и още толкова през август, прогнозира Булгаргаз

Държавният публичен снабдител " Булгаргаз " е внесъл заявление в енергийния регулатор с планирана цена на природния газ през юли с 3.5 на 100 по-висока от актуалната и направи калкулации и за цената през август – растеж с още 3.5 %.

За юли калкулациите на " Българгаз " сочат цена от 46.88 лева./МВтч, без налози, такси и акцизи при настояща цена от 45.27 лева, а за август плановете са за стойност от 48.42 лева

Спрямо сериозното 20-процентно покачване на цената през юни, поради скока на европейските газови тържища и едноседмичния ремонт на трасето на газопровода " Турски поток " в Турция, в този момент има закъснение в повишаването на синьото гориво.

Реалните планове обаче ще са ясни на 1 юли, когато " Булгаргаз " сметне данните за целия месец юни и вкара окончателното си заявление. Тогава ще стане ясно и отражението на досегашния растеж на газовите цени и прогнозата за бъдещото им придвижване в цените на топлофикационните сдружения. Според отчета на Комисията за енергийно и водно контролиране за цената на тока и парното за интервала от 1 юли 2021 година до 30 юни 2022 година повишаването при електрическата енергия бе приблизително 3 на 100, а на топлинната сила – приблизително с 10 на 100. Изчисленията обаче са правени при цена на газа от преди юнския сериозен растеж.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР