Държавният инвестиционен фонд на Саудитска Арабия е близо до сключване

...
Държавният инвестиционен фонд на Саудитска Арабия е близо до сключване
Коментари Харесай

Саудитска Арабия смята да закупи над 100 самолети Boeing - на каква цена


Държавният капиталов фонд на Саудитска Арабия е покрай подписване на договорка за закупуване на огромна партида пътнически самолети Boeing, които да бъдат употребявани от новата национална самолетна компания на страната, която следва да се образува. Това заяви The Wall Street Journal (WSJ), базирайки се на осведомени източници.

По данни на някои от тези източници, общата сума на поръчка може да доближи 35 милиарда $, а броят на поръчаните самолети може да бъде 100 броя или повече.

Официално известие за тази договорка се чака да бъде направено през идващите дни, настояват източници на WSJ, и то евентуално ще съвпадне с представянето на новата национална самолетна компания, за която главно ще са предопределени новите самолети.

Според предварителните данни, измежду поръчаните самолети ще има и широкофюзелажни модели, които по-често се употребяват за полети на дълги дистанции.

Саудитските управляващи в действителност анонсирах проекти за основаване на нов въздушен транспортьор още през 2021 година. Стартирането му съставлява част от стратегия за диверсификация на стопанската система на страната, която разчита главно на добива на нефт.

Саудитските управляващи считат, че основаването на втори народен авиопревозвач може да способства страната да стане световен бизнес център, като се изключи че ще се конкурира с други самолетни компании в района.
 Поръчките за самолети Boeing скочиха с 43%
Поръчките за самолети Boeing скочиха с 43%

Фактическите доставки за януари-март възлизат на 95 самолета
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР