Държавният институт за борба с инфекциозните заболявания съобщи за 214

...
Държавният институт за борба с инфекциозните заболявания съобщи за 214
Коментари Харесай

В Дания има 214 случая на предаване на новия коронавирус от норки на хора

Държавният институт за битка с инфекциозните болести заяви за 214 случая на предаване на новия ковид от норки на хора, съобщи ТАСС.

Случаите са били засечени след проучвания, направени в интервала 8 юни - 18 октомври. През този интервал точно избухна болест с новия ковид измежду норките в Дания. Тъй като не можаха да овладеят обстановката, в сряда датските управляващи взеха решение за унищожаването на 17 милиона норки в 1139 развъдници.

Над четвърт милион датчани в засегнатия регион в северната част на страната, където норките се заразили с мутирал вариант на ковид, бяха сложени под карантина, съобщи Асошиейтед прес. Мярката е в действие в 7 общини с население от общо 280 хиляди души, заяви министър-председателката Мете Фредериксен. Културните и спортните прояви там са прекратени, публичният превоз не работи, а районните граници са затворени.



Същевременно Англия извади Дания от по този начин наречения кулоар за пътувания и към този момент хората, идващи от датска територия, ще би трябвало да се самоизолират, съобщи Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР