Държавният глава Румен Радев заяви в началото на срещата си

...
Държавният глава Румен Радев заяви в началото на срещата си
Коментари Харесай

Радев: Българската адвокатура за последните 30 г. натрупа солиден опит

Държавният глава Румен Радев съобщи при започване на срещата си с представители на Висшия адвокатски съвет, че по тематиката за промени в Конституцията той прави сделки само с българските жители посредством българските публични и съсловни организации, и българските институции .

Срещата е в границите на инициираните от президента съвещания за нуждата от промени в Конституцията. На нея участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

" Ако някой различен прави някакви други ангажименти желая да припомня, че само българските народни представители и българският президент са oправомощени да предизвикват промени в Конституцията. Можем да учим непознат опит и непознати модели, само че решенията би трябвало да вземаме сами . Другото е непринуден отвод от суверенитет ", сподели още президентът Румен Радев.
По думите му задачата на консултациите е да се откроят проблемите и вероятните решения освен в правосъдната система, а и в редица други значими области.

" След тридесет години преход и дълбоки социално-икономически промени, и разтърсвания, през днешния ден, търсим отговор на въпроса дали Конституцията ни подсигурява с задоволителна надеждност правата на личността, отбраната на собствеността и независимостта на правосъдната система. Дали е надеждна преграда против погазването на разделянето на управляващите, груповата безнаказаност и властническия произвол ", съобщи президентът Радев.-->



Той уточни още, че в последните 30 години адвокатурата постоянно се е явявала последна преграда пред беззаконието.

Председателят на съвета Ралица Негенцова уточни от своя страна, че тематиката за промени в Конституцията е извънредно сензитивна и на моменти се приема даже мъчително от жителите.

" Ето за какво това са въпроси, които би трябвало да бъдат обсъждани не прочувствено, а на експертно равнище, извънредно точно, на моменти даже внимателно ", добави Негенцова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР