Държавният глава Румен Радев удостои столичния Метрополитен с почетен знак

...
Държавният глава Румен Радев удостои столичния Метрополитен с почетен знак
Коментари Харесай

Държавният глава Румен Радев удостои столичния "Метрополитен" с почетния знак на президента



Държавният глава Румен Радев удостои столичния " Метрополитен " с почетен знак на президента по случай 25 години от началото на употребата на първия сектор на подземната железница както и за заслуги за построяването и развиване на инфраструктурен обект от национално значение. Почетния знак получи шефът на " Метрополитен " проф. Стоян Братоев.

С построяването на метрото в София България потвърди, че има експерти, които могат да възнамеряват, управляват и строят огромни инфраструктурни обекти със стратегическо значение, уточни Радев.

Държавният глава изрази благодарност към напъните на всички, които са работили по проектирането и построяването на метрото, с помощта на което се трансформира градската среда,  свързаността и качеството на живот в столицата. " Този план стана вероятен, тъй като през тези 25 година държавните институции и Столичната община работиха в синхрон, без значение от това коя политическа мощ е била на власт ", съобщи Румен Радев.

Събитието в Централния боен клуб събра хора, съдействали с активността си за действието на метрото от основаването му до през днешния ден.

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова отличи проектанти, строители и фрагменти, работили за построяването и привеждането му в употреба.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР